絲打們點整指甲?咩款?

994 回覆
70 Like 347 Dislike
3-4 星期
有冇推薦嘅gel甲顏色?

好憎自己啲肥手指
唔係呀,我出去整㗎
我3個星期,有時2個星期就整
1個月左右
呢個POST好好J
咁嘅手工都敢收人錢整
我都試過覺得唔好
卸唔乾淨,好似趕時間咁,
磨走舊gei冇再用卸甲水up一陣,
個型真係隻隻手指唔一樣,
仲要整完之後好多gel係指甲入面
佢已經唔係平,我諗中價左右
真係幾馬虎
其實冇用卸甲水係咪冇咁好?
好似話傷指甲
我覺得指意用機磨乾淨一定會磨埋本身自己指甲仲傷,磨到咁上下用卸甲水可以軟化d gel,唔洗整花甲底,卸甲水用係gel上面,同埋只係一陣,應該唔會話好傷
不過其實都唔係好知正確應該點卸,只係做咁多間都會用水,係圖2果間冇用
絲打,而加#13
我有時一星期最多兩星期
我做咗差唔多成年hard gel之後拆咗
拆個陣見到甲床增生咗好多
但一星期後個甲肉分離
令到個甲床仲短過以前
有無得搞
你地而加仲有無咬/搣?我都係過來人 仲要天生甲床淺 一咬就扇形甲
返大陸延長好興貼甲片 啱啱開始貼甲片都好 因為甲邊一定直 可以卡住啲肉 等下面啲指甲打直生長
初初整最好2-3星期去換 修密啲 保護返個甲床 會生得好快 可能整2-3次左右
之後夠長就可以整返硬gel(香港整)因為大陸整基本上係無硬gel 大陸得甲油膠(即係軟gel) 會搽好L多層令唔識嘅人以為真係好硬
呢個時候長度應該夠 但甲型未修好 仲有少少扇形 整多1-2次 等甲邊皮膚都開始生返硬(因為唔搣/唔咬 指肉都會留得到)
整到呢個地步,可以整一次軟gel 軟gel嘅作用係將啲指甲生到嵌返落指肉 因為整硬gel其實會有少少固定咗佢個生長孤度 如果美甲師手工差 整硬gel都會有飛甲情況出現 所以點都整一次軟gel等指甲嵌到落肉度先(養C孤)
最後建議有搣開手指/咬開指甲嘅人 完成上面療程之後每次都乖乖地整返硬gel 因為搣開指甲嘅人 搣唔到指甲就會搣啲膠 到時無嘢蓋住指甲面 一唔留神又會咬返 就前功盡廢
要記住 你地唔係留指甲 而係養甲床
我7月開始整 半年時間啲指甲已經正常返晒 不過我有勤搽hand cream同搽養甲漿。我相信我可以再留深啲個甲床架 而加我都仲未覺得自己隻手完美
笑到仆街
好耐無整甲,之前係大陸整
睇完post 又好想整
好靚呀個款!
我就通常一個月整一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞