[校園/ 懸疑] 已讀不回死全家!(2)

1001 回覆
207 Like 6 Dislike
對住電話咁講Jessica
唔怕chatbox發現佢地有陰謀

咪係

叫佢轉用屋企電話喎
讀社工既毒舌家姐呢個setting真係好有親切感
呢啲家姐多數都嫁唔出,然後喺屋企同細佬鬥咀,篤眼篤鼻咁,不過有個咁既家姐又幾開心既
Lm

咪係

叫佢轉用屋企電話喎

講緊最後喎 何晞腎同楊悅盈傾計
楊悅盈就話考慮Jessica 果邊
Chatbox可以透過電話監視佢地
而佢地果陣手機的確係身邊

又係喎

又 bug 咗定賴咗嘢
痴撚線
睇下放工前出唔出到一篇
我諗最多過埋下星期就完到,除非有咩意外

例如爆頭
睇下放工前出唔出到一篇
我諗最多過埋下星期就完到,除非有咩意外

例如爆頭

痴撚線
呢啲家姐多數都嫁唔出,然後喺屋企同細佬鬥咀,篤眼篤鼻咁,不過有個咁既家姐又幾開心既

咪係

叫佢轉用屋企電話喎

又係喎

又 bug 咗定賴咗嘢
痴撚線

唔係呀

好小呀

咪係

叫佢轉用屋企電話喎

又係喎

又 bug 咗定賴咗嘢
痴撚線

唔係呀

咁你唔好爆出嚟啦
痴撚線
仲有冇
Pish
我見楊悅盈好緊張咁——雖然我自己都係——有啲想捉住佢隻手。

點知我仲未掂到佢,佢部電話已經響咗;比我想像中快。

無錯,係Admin Send過嚟嘅Whatsapp

你和何晞賢在打甚麼鬼主意呢? 00:49

雖然咁做有啲低能,但係為咗不甘示弱,我睥實楊悅盈部機個前Cam,好似望住Admin對眼咁。

傾緊點樣令你收手 00:50

我望向楊悅盈,佢好認真咁思考緊;但係Admin已經補咗句:

還是決定相信那個女人嗎?
已經說過了
我是可以、亦很樂意去改規則配合(笑) 00:52

我唔信佢
正如我頭先所講;我仍然當你係同學
你聽到我咁講架 00:53

「盈盈!」不知就裏嘅何晞媛喺廚房好大聲咁嗌:「食得喇,你過嚟拎。」

楊悅盈拍一拍我示意我代佢去,我惟有走入廚房,見到家姐將煲麵分緊做兩小碗。

「望咩呀?無預你架。」家姐有啲得戚咁同我講:「一係你同盈盈兩份?」

「唉…你食啦。」無乜心情同佢玩,所以我放棄,行番出去。

同時發現楊悅盈同佢部電話都唔見咗,而我間房閂埋咗門;我嘗試開門,但係道門從裏面反鎖咗。

我唔知咩事,所以敲一敲門。

「俾啲時間我自己一個同佢傾,Sorry。」楊悅盈把聲,好近;睇嚟佢唔係企咗喺門後面,就係坐咗喺書枱度。

「OK,但我要入嚟。」我唔明點解佢要自己一個匿埋:「以防你做咩傻事。」

諗起幾個鐘之前Admin先喺度企圖慫恿佢自殺,所以我就更加唔放心。

「咩傻事?」

「你話呢?」

「如果我夠膽做,你覺得我仲會等到而家?」楊悅盈自嘲地笑咗一聲。

「你如果再單獨同Ad…同佢對話,我唔知佢仲會點同你講、點樣引導你。」

家姐雖然坐咗喺梳化度食緊嘢,但由細對到佢大嘅我知道佢一定喺度偷聽緊;所以我唔敢講「Admin」。

「我都唔知。」楊悅盈似乎有啲焦急:「有人喺我隔離我諗唔到嘢,你俾半個鐘…一個鐘我,唔該你吖。」

「半個鐘。」無辦法。

我惟有由得佢;大不了一陣用鎖匙開門。

行番埋去坐喺梳化度,忽然間又唔係好想食嘢。

「做乜?講電話?」家姐哄埋少少壓低把聲問我。

「係呀…佢屋企人打過嚟。」

「哦。」聽到係屋企人,佢好似喪失咗興趣咁,注意力繼續放番落面前部電腦度,唔知幾時佢又開番個YouTube出嚟喺度睇片。

「聽日或者過幾日就無事架喇。」家姐忽然間咁講,我有啲驚訝望過去嗰陣,佢先講埋後半句:「不過下次唔好激嬲女朋友喇…」

我唔係太想鑽入呢個話題,好在家姐自己轉咗講另一樣嘢。

「同埋呢,今朝喺IG見到啲嘢好奇怪…」佢拎咗自己部電話出嚟諗住開Instagram:「俾你睇下…」

就喺呢個時候,梳化上面我同賴智勇部電話差唔多同一時間響咗。

「喂響電話喎。」家姐聽到之後提咗我一下,我唔知好嬲定好笑

——頭先我行開咗你唔出聲…而家我同你一齊望住響你反而覺得有需要提我…?

兩部機一齊響,幾乎可以肯定係已讀不回死全家收到Message;係咪楊悅盈唔知點樣同Admin傾掂咗數?定係Admin又想改規則逼死我哋?
係文阿

天真過天真嬌!
家姐呢樣生物只係會喺外人眼中正架咋!只要識落就會明白每個家姐都會一秒變潑婦
喺細佬面前重喺重度智障兼癱瘓病人,咩都點細佬做
如果家姐真係好撚正,細佬會做得gur啲咁解

天真過天真嬌!
家姐呢樣生物只係會喺外人眼中正架咋!只要識落就會明白每個家姐都會一秒變潑婦
喺細佬面前重喺重度智障兼癱瘓病人,咩都點細佬做
如果家姐真係好撚正,細佬會做得gur啲咁解

出多D 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞