[City]又一城大討論區(9) 同學各位找郭位

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
cb3410好多人drop咁既

cb3410 very easy

屌你老母得把口 含撚啦投資學會
我想問下買notebook有無discount架

已買已攞,喺CCCU個Notebook Ownership Program page訂完等攞貨就得
btw琴日放學去攞都好多人排隊

已買已攞,喺CCCU個Notebook Ownership Program page訂完等攞貨就得

唔該曬你
想問下ge2129伏唔伏 見指南個啲comment都好舊
有冇人可以講下

岩岩琴日上左第一堂
Feel到個lecturer脾氣喜怒無常
見啲lecture都幾多野幾學術性下
不過佢話唔會教太深 因為啲學生唔係心理學系
同埋會有個簡單既quiz打底 幫你輕鬆啲a range(佢講)
呢個ge只係要兩個quiz同一個present
唔算太多野做 可以一試

無位 reg左個ge1225頂住檔先
想問而家仲有無locker reg?
想問下ge2129伏唔伏 見指南個啲comment都好舊
有冇人可以講下

岩岩琴日上左第一堂
Feel到個lecturer脾氣喜怒無常
見啲lecture都幾多野幾學術性下
不過佢話唔會教太深 因為啲學生唔係心理學系
同埋會有個簡單既quiz打底 幫你輕鬆啲a range(佢講)
呢個ge只係要兩個quiz同一個present
唔算太多野做 可以一試

今日上
啱啱上第1堂tutor 跟schedule今堂係講course outline 原本上50分鐘
個tutor講左10分鐘就講撚完 然後有2條友問野用左幾分鐘 然後就落堂
屌佢講啲野第1堂lecture個professor又已經講過晒
晒我時間晒我精神晒我車錢
啱啱上第1堂tutor 跟schedule今堂係講course outline 原本上50分鐘
個tutor講左10分鐘就講撚完 然後有2條友問野用左幾分鐘 然後就落堂
屌佢講啲野第1堂lecture個professor又已經講過晒

MA表示tutor上20分鐘
等架巴士都耐過你
有冇人讀過ge2132
好唔好grade

係咪要返大陸個個course?
聽講幾好grade

不嬲第一個week都係咁架啦 唔係你想點
想join soc活動
唔知棒疊好唔好呢
民主牆單野冇人講

你想點講
學校係咪有得睇醫生
仲有冇tg group join?
仲有冇tg group join?

group係有,但條link失效咗
學校係咪有得睇醫生

想問我依家已經18 cred 但我仲waitlist緊一科
咁排到我嗰陣會唔會照幫我reg埋?
想問我依家已經18 cred 但我仲waitlist緊一科
咁排到我嗰陣會唔會照幫我reg埋?

唔會
我諗住改ge 1401個時間
所以我去aims睇add drop啦
但我發現1401有分兩個
一個有3個credits 一個0 credit
0 credit嗰個係咩嚟?
我drop嘅話係咪要drop埋佢

Show CityU 學生證都ok?
business and law TAG果班 無人reg
過左add drop又死post

好唔慣 突然間多咗咁多人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞