[City]又一城大討論區(9) 同學各位找郭位

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
屌你老味讀cs好地地點撚解要讀埋phy chem bio 仲要揀兩科讀

而家我讀bio讀到就黎爛grade啦屌你

其實眾大既engine朋友都係咁樣要讀,好多都屌緊
btw同你一樣CS

ching 揀咗邊兩個?有冇tips

其實我都係yr1所以無tips比到你
不過我中學有讀phy chem bio 讀緊chem 下個sem bio

Ching sem2唔開bio窩,要yr2先讀得

仆街諗住佢study plan寫會pre reg bio諗住會有
但係我有個fd BMS等住下個sem讀bio再揀major

唔係呀但係我岩岩上去check semB 係有BCH1200架喎

同問 semA reg左chem,諗住semB先reg bio
利申bms

btw同你一樣CS

其實我都係yr1所以無tips比到你
不過我中學有讀phy chem bio 讀緊chem 下個sem bio

Ching sem2唔開bio窩,要yr2先讀得

仆街諗住佢study plan寫會pre reg bio諗住會有
但係我有個fd BMS等住下個sem讀bio再揀major

唔係呀但係我岩岩上去check semB 係有BCH1200架喎

同問 semA reg左chem,諗住semB先reg bio
利申bms

善用 master class schedule

sem b 有開bch1200
屌你老味讀cs好地地點撚解要讀埋phy chem bio 仲要揀兩科讀

btw同你一樣CS

唔好走堂 唔好唔聽書 唔好考前三日先溫 唔好以為考試得mc亂撞就合到格 極真心
有冇人同我一樣幾日之前交左學費到而家都顯示我仲未交
我係用網上過數交嘅

AIMS account summary寫未交即係學校未/無收到
快啲Check過數紀錄有無比錯其他人
如果check完發覺全部無錯就cap圖cap過數時間email問或者直接打電話

如果係過錯比人就怪自己同埋打電話唯有求下情

我十月六號過數,record寫明係bill payment比cityu
等我星期一打過去問先

屌你交得2日都未夠3日工作天
你比啲時間department做野啦

btw同你一樣CS

唔好走堂 唔好唔聽書 唔好考前三日先溫 唔好以為考試得mc亂撞就合到格 極真心

如果中學有讀chem 基本上bch1100係派grade科
利申:tutor全走 lecture走一半 最後a
有冇人同我一樣幾日之前交左學費到而家都顯示我仲未交
我係用網上過數交嘅

AIMS account summary寫未交即係學校未/無收到
快啲Check過數紀錄有無比錯其他人
如果check完發覺全部無錯就cap圖cap過數時間email問或者直接打電話

如果係過錯比人就怪自己同埋打電話唯有求下情

點先睇到有無交到? 我見Previous Term(s) Balance c/f 係0

My Finance 然後Account Summary 如果係0就ok

想問會唔會有收據?見e-receipt 乜都無,定係account summary 個到就當係

btw同你一樣CS

BCH1100 到最後會有d sample MC派 背下d答案 再搵下pastpaper做就輕鬆靚grade
不過首先都係要有chem底

btw同你一樣CS

BCH1100 到最後會有d sample MC派 背下d答案 再搵下pastpaper做就輕鬆靚grade

記錯左 bch1100 冇pastpaper
幾時dead學費 見佢冇寫
同埋有冇人知Sccholarship自己報個啲係咪等email?
幾時dead學費 見佢冇寫
同埋有冇人知Sccholarship自己報個啲係咪等email?

16/10 account summary咁大隻字寫咗

btw同你一樣CS

chem炒左兩次
想問Blaw係咪closed book exam 同冇project ?
Locker 比人開過 點算好?
報實Q?
呢幾日諗住拎gym card, 想問下去桃源樓的話係ac1行快d定係係街出面行快d?
個po好靜
想問Blaw係咪closed book exam 同冇project ?

冇project,我舊年讀嗰陣係open book,唔知而家有冇改到

之前先訂左件廢青
有冇ching可以教我點報exchange
利申: year2 諗住year 3 sem A去

之前先訂左件廢青

依家係咪已經無再出

之前先訂左件廢青

依家係咪已經無再出

件tee邊個出?

咁大個人連查都懶咁不如唔好去啦

btw同你一樣CS

而家d人讀BSc chem底都無

你自己有冇搵過資料?
如果乜都冇做就上嚟問就算把

但你係申請途中有咩唔清楚先上嚟問,
或者仲可以幫下你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞