[City]又一城大討論區(9) 同學各位找郭位

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
有冇巴絲報咗second round exchange?

你報左邊

報咗日本 後日in

Group幾

09 呀

後你少少
city有冇草地?

hall hi bye 橋隔離
不過要book先入得去

本地學生表示入都未入過去
city有冇草地?

當年ac2 天台有少少草地俾大家訓
而家好似變左種菜
city有冇草地?

當年ac2 天台有少少草地俾大家訓
而家好似變左種菜

你個名
MA1200 話coursework佔個grade 30%
其實coursework係咩嚟?
走咗兩堂有啲淆

睇邊個教先走啦
不過我覺得睇notes其實都應該唔大問題 可以照學到上堂D野

我係emily呀
但係我始終比較鍾意自修然後唔明先再聽
呢科啲tutorial同lecture唔計attendance嗰呵

唔計呀,不過emily果班聽人講多人sit堂到要坐落樓梯
你唔翻都無壞既
但係tutorial可能計attendance喎 我果個有計唔知你洗唔洗

attendance冇用嫁大把人tutorial 0 attendance照樣A range

如果attendance計分 堂堂都要交功課 就可能會迫到多d學生溫 唔會年年咁多人f.

attendance唔計分㗎?

MA 1200 1201都冇attendance分嫁

全部都要上樓
各位師弟師妹加油啦!呢四年要好好裝備自己,整靚個CV去!

田絲,我後悔了

你報左邊

報咗日本 後日in

Group幾

09 呀

後你少少

巴打報咗邊

田絲,我後悔了

後咩悔?

後悔白過咗2年而家日日都覺得番學只係為咗攞埋個degree就算

你報左邊

報咗日本 後日in

Group幾

09 呀

後你少少

巴打報咗邊

一樣

田絲,我後悔了

後咩悔?

後悔白過咗2年而家日日都覺得番學只係為咗攞埋個degree就算

依家yr 3?仲有四個sem,絕得有得救,呢四個sem試下set個目標俾自己,比如dean's list或爆4
Summer個時就搵份大公司intern做,將來搵大公司grad job internship experience係好重要

dean list 已經試咗,爆4有啲難,year3啲野越嚟越難。
intern嗰啲有諗過番大公司一年嘅internship,但感覺身邊同學都已經好早起步,自己再追都冇撚柒用

田絲,我後悔了

後咩悔?

依家yr 3?仲有四個sem,絕得有得救,呢四個sem試下set個目標俾自己,比如dean's list或爆4
Summer個時就搵份大公司intern做,將來搵大公司grad job internship experience係好重要

dean list 已經試咗,爆4有啲難,year3啲野越嚟越難。
intern嗰啲有諗過番大公司一年嘅internship,但感覺身邊同學都已經好早起步,自己再追都冇撚柒用

話説田絲係咪grad咗啦?

你報左邊

報咗日本 後日in

Group幾

09 呀

後你少少

巴打報咗邊

一樣

報咗邊間

田絲,我後悔了

後咩悔?

話説田絲係咪grad咗啦?

Grad咗啦,死咗入去big4
唔好諗其他人,其他人既野你控制唔到,同人比較係最浪費時間,你做好自己d目標就得,只需要同自己比較

first hon 唔係有機會揀更好既offer咩?點解會選擇big4?

報咗日本 後日in

Group幾

09 呀

後你少少

巴打報咗邊

一樣

報咗邊間

巴打呢唔想自爆
點解in soc 咁撚廢 d人乜投資都唔撚識 班友淨係識屌女奶仔
點解in soc 咁撚廢 d人乜投資都唔撚識 班友淨係識屌女奶仔

=.=

Group幾

09 呀

後你少少

巴打報咗邊

一樣

報咗邊間

巴打呢唔想自爆

我都唔想自爆
有冇tg 可以傾下

09 呀

後你少少

巴打報咗邊

一樣

報咗邊間

巴打呢唔想自爆

我都唔想自爆
有冇tg 可以傾下

https://t.me/rah147
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞