[City]又一城大討論區(9) 同學各位找郭位

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
各位師弟師妹加油啦!呢四年要好好裝備自己,整靚個CV去!

田絲,我後悔了

後咩悔?

後悔白過咗2年而家日日都覺得番學只係為咗攞埋個degree就算

依家yr 3?仲有四個sem,絕得有得救,呢四個sem試下set個目標俾自己,比如dean's list或爆4
Summer個時就搵份大公司intern做,將來搵大公司grad job internship experience係好重要

我AS2,原全唔知做咩
BBA多啲報CAREER入便既活動/TALK之類有冇用
各位師弟師妹加油啦!呢四年要好好裝備自己,整靚個CV去!

田絲,我後悔了

後咩悔?

後悔白過咗2年而家日日都覺得番學只係為咗攞埋個degree就算

依家yr 3?仲有四個sem,絕得有得救,呢四個sem試下set個目標俾自己,比如dean's list或爆4
Summer個時就搵份大公司intern做,將來搵大公司grad job internship experience係好重要

我AS2,原全唔知做咩
BBA多啲報CAREER入便既活動/TALK之類有冇用

你地AS2班友咁團結怕乜撚呀,一入黎就搶哂jupas入個d既資源

田絲最後都係入左big 4

唔係話比人炒咩

big4既workload應該最岩田絲,佢咁勤力,係big4做野可以做到忘記一切唔開心既野
入big 4又洗乜要first hon
覺得浪費左佢姐
想問係唔係所有學生都可以借電腦用架邊度有得借?我個fd話得cm既學生有得借
想問下year 4先住hall會唔會太遲
今年冇報hall住好後悔
利申:year3

big4既workload應該最岩田絲,佢咁勤力,係big4做野可以做到忘記一切唔開心既野

屌你老母

上緊lecture 睇呢個睇到笑出聲
想問係唔係所有學生都可以借電腦用架邊度有得借?我個fd話得cm既學生有得借

pish

借電腦無左好幾年喇
dr. Kim

借電腦無左好幾年喇

唔該
想問下year 4先住hall會唔會太遲
今年冇報hall住好後悔
利申:year3

唔會,今年有個floormate都係year4,但大家都玩得幾好
【第三十二屆香港城市大學學生會或者係最後一屆香港學生領袖嘅學生會】

今日招莊會,得兩三個local,其他都係中國人黎... 真心唔想霖仔之後嘅學生會都染紅,唔想城大,甚至大專學界都變成中國人嘅地方...

當然,佢地有權力可以組莊甚至成為下屆學生會幹事會,我地阻止唔到。我唔係想散播仇恨,只係覺得痛心,唔想城大學生會敗向呢一屆。如果連碩果僅存嘅大專學界我地都守護唔到,更惶論改變香港。

如果大家唔想見到連香港城市大學嘅學生領袖係講普通話,亦有志於為城大為香港出一分力,煩請出席下星期五嘅招莊會,或者inbox我。- Alvis Chan

有冇連登朋友會上學生會莊
唔想見到個學生會主席係講普通話
利申:諗住下星期五去招莊會睇下咩環境
【第三十二屆香港城市大學學生會或者係最後一屆香港學生領袖嘅學生會】

今日招莊會,得兩三個local,其他都係中國人黎... 真心唔想霖仔之後嘅學生會都染紅,唔想城大,甚至大專學界都變成中國人嘅地方...

當然,佢地有權力可以組莊甚至成為下屆學生會幹事會,我地阻止唔到。我唔係想散播仇恨,只係覺得痛心,唔想城大學生會敗向呢一屆。如果連碩果僅存嘅大專學界我地都守護唔到,更惶論改變香港。

如果大家唔想見到連香港城市大學嘅學生領袖係講普通話,亦有志於為城大為香港出一分力,煩請出席下星期五嘅招莊會,或者inbox我。- Alvis Chan

有冇連登朋友會上學生會莊
唔想見到個學生會主席係講普通話
利申:諗住下星期五去招莊會睇下咩環境

Year one 表示

Yr1都可以上既
靜左兩日

一講學生會呢啲野就冇人出聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞