有冇70後入黎講吓舊屎(1)

1001 回覆
33 Like 0 Dislike

第一部擁有嘅手機

咩名

而家已經絕左跡

車輪包 ? 好似最近見過喎~

好難搵到架喎,可能零零聲聲有d鋪頭復刻

但細個覺得唔好食

龜包?我覺得正喎,甜甜地
嗰個年代做小學雞好開心架,放左學啲卡通片好好睇,當年啲玩具而家睇返好簡單,但玩得好開心,係嗰個年代做人都好容易開心,去公園玩有馬騮架同氹氹轉,去沙田有八百伴,行一日睇下嘢食下嘢就好鬼滿足,邊似宜家啲商場咁悶
嗰個年代做小學雞好開心架,放左學啲卡通片好好睇,當年啲玩具而家睇返好簡單,但玩得好開心,係嗰個年代做人都好容易開心,去公園玩有馬騮架同氹氹轉,去沙田有八百伴,行一日睇下嘢食下嘢就好鬼滿足,邊似宜家啲商場咁悶

係呀!細路仔好容易快樂,當時香港經濟都剛剛開始,無咩物質,好多簡簡單單已經開心一餐

我最記得當時好多日本卡通大作,千年女王,銀河鐵路

到左九十年代初期都仲好精彩,因為當時勁多好音樂同電影,當時啲𡃁妹追星係堅架,邊似而家要請職業fan屎

做乜姐你

我認同o者,想起當年同今日好唔同咋嘛
嗰陣時娛樂圈套審美標準,啲女人要骨架高大同肥肥地先叫靚,打扮傾向成熟,個個都黑絲加條緊身裙咁滯

第一部擁有嘅手機

頂,貼錯

笑撚左

咁撚樣都有得貼錯

話晒70後,開始冇記性

笑到仆街
話香港當年d好野
千頭萬緒都唔知邊度講起
話香港當年d好野
千頭萬緒都唔知邊度講起

其實我地呢一代好幸福,食正香港黃金時代
果陣仲有廠
好多made in hong kong
連黑膠唱碟好似係觀塘做
睇過review33 post 圖
有山寨feel 不過今日聽番都唔錯

沙田新城市仲有音樂噴泉,個時個商場冇而家咁大,要穿過去沙田中心同希爾頓個邊仲要左兜右兜。 但反而會覺得行極都有野睇, 又有個大戲院。
有冇人記得沙田曾經有過walmart 一段好短既時間

佳視卡通片

我有過一藍一紅,淨係識砌波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞