有冇70後入黎講吓舊屎(1)

1001 回覆
33 Like 0 Dislike

以前最叻都係「月球漫步」
見到恐龍探險隊㗎車,正野

有冇人記得「肥婆奶奶」、冴子、同埋亞視播過嘅Cats Eye?
我估依家同新一代講城市獵人,佢地一定以為講緊韓劇

兩張2002年黃金電腦商場砌機報價單

嘩!仲Keep住

有冇人記得「肥婆奶奶」、冴子、同埋亞視播過嘅Cats Eye?
我估依家同新一代講城市獵人,佢地一定以為講緊韓劇

孟波,靜香

catseye知道有,但個時意識不良無得睇

海怪亦係當中經典人物之一
上面講電腦
有冇人記得90年代尾出現過一段短時間嘅Tiny電腦同Gateway電腦?
上面講電腦
有冇人記得90年代尾出現過一段短時間嘅Tiny電腦同Gateway電腦?

好似係突然摺咗
兩張2002年黃金電腦商場砌機報價單

嘩!仲Keep住

其實已經唔算最早期

最早一批應該出現在486至pentium過渡年代

當時d單cpu個part好熱鬧亦有人魚目混珠

cryix 5x86,6x86,pentium,peutium overdrive,留意少d都比人昆

後來又出現過amd同winchip個d

印象中486之前,係無砌機單呢樣野

雖然組裝機已經有左好耐

要打機嘅一定要加返sound blaster同voodoo卡

以前真係會好俾心機睇,香港人整,當年黎講算係收貨
以前好似有期興D免費電話, 打去有個錄音UP一堆野. 有個響度鬧GOV'T鬧地鐵乜都鬧, 而家唔記得左幾多號. 笑到我同同學標眼水.....仲記得有句係...

"成班有講無做, 班地下X路果班咁既慒LUN......"

個Tone 好平心靜氣講段野先好笑.....
以前好似有期興D免費電話, 打去有個錄音UP一堆野. 有個響度鬧GOV'T鬧地鐵乜都鬧, 而家唔記得左幾多號. 笑到我同同學標眼水.....仲記得有句係...

"成班有講無做, 班地下X路果班咁既慒LUN......"

個Tone 好平心靜氣講段野先好笑.....

咩年代?冇印象,以前啲人冇咁燥底
有邊個仲記得當年的x-file熱潮
https://youtu.be/_HTByz4RlqI

今時今日仲記得隻theme song,同埋當年真係以為佢地係情侶,點知原來私底下反面唔啱瓦
X-file 睇完20年前套電影版就冇追

X-Files大電影印象中都幾好睇架

呢間好似就係葵芳間金獅

X-Files大電影印象中都幾好睇架

主線劇情進展太拖,仲有一兩季由T1000代莫探員真係麻麻地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞