有冇70後入黎講吓舊屎(1)

1001 回覆
33 Like 0 Dislike
173果段時間租屋住,間屋漏水冷氣唔凍林林種種業主都唔理,谷鳩氣打173之後擺低由佢播

咁細個就識玩手段
有冇見過屋村開片?

冇,幾條友老「粒」個醉酒佬就見過,
不過最有記憶係見個阿婆跌落樓,唔知係曬衫失平衡定係自盡
70年代梗係要有啟德同荔園啦,雖然海狗公園都係70年代既,但啟德同荔園就貼地好多

未去過啟德,只去過青龍水上樂園
有一年卡樂B,要集齊卡樂B薯條5個字(類似),就送機械人手表,有同學換到,好羨慕㗎

咦,好似擁有過

以前個火車月台幾撚通風,而家成個焗爐咁熱
查實60 70 後幾幸福
體驗過舊時代
又目睹數碼年代開始
食正經濟起飛,四小龍
啱啱又係香港最美好年代
90 00後冇得比

麥理浩年代
有一年卡樂B,要集齊卡樂B薯條5個字(類似),就送機械人手表,有同學換到,好羨慕㗎

我唔使換,老頭做QC係d廠度拎左隻俾我
70年代梗係要有啟德同荔園啦,雖然海狗公園都係70年代既,但啟德同荔園就貼地好多

啟德好似81年拆,我只係經過未入過去
但去過荔園餵大象
那些年,去嘉禾戲院看午夜場已經好潮。

睇戲要坐超等先威威

未去過啟德,只去過青龍水上樂園

青龍好後期,應該8幾年

而家已經絕左跡

我成日想搵但搵唔到,唔係真係冇人做下嘛

另外我好想搵番邊度有龜包賣,好想食呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞