有冇70後入黎講吓舊屎(1)

1001 回覆
33 Like 0 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=B9tgF8tZ2Sc
今日睇返youtube,發覺當年Street figther成功,除咗玩法創新,音效都係重點,啲重音勁到

波動拳我至愛,由第一代街機揼制(用拳頭揼)
到而家屋企間中都有打
呢隻game應該有史以來最長命最受歡迎,我估快有三十年,Capcom代表作
https://www.youtube.com/watch?v=B9tgF8tZ2Sc
今日睇返youtube,發覺當年Street figther成功,除咗玩法創新,音效都係重點,啲重音勁到

到而家屋企間中都有打
呢隻game應該有史以來最長命最受歡迎,我估快有三十年,Capcom代表作

重記唔記得軍佬點chok定形
有冇巴打玩果第一代家庭式遊戲機(冇記錯應該是第一代)
及 第一代街機

淨係記得上過一個有錢同學屋企玩過呢款遊戲機,好似都係玩烏蠅機同食鬼

電子神童都係玩呢種game

襯我哥返工,偷偷哋攞呢玩,叫雅達利遊戲機,部機跟你第一張圖差不多,家裡只有一種遊戲玩 打磚(可能冇買其它遊戲)joystick另旋轉制.

街機是落樓下士多玩,挫台式,雙打是對面坐位.打怪獸(圖2),打烏蠅,食鬼後期才有.

我哋住東頭村都好窮,可能我哥已出打工貲錢,死摼死低儲錢買番呢,我靚仔不懂部機貴定平,最緊要有得玩
有冇人玩過以前 DOS 既 BBS?

有,要用modem連線
要upload野先俾你download野
等一張J圖要等好耐,但心情既興奮又緊張
又怕download到一半斷線
最大鑊係打開唔係J圖

果陣
果種互動感覺真係好神奇
好難忘d modem聲

張相由上load到下,如果係條祼女打直企,一見樣衰即停唔駛load落去,但如果樣靚,就等住load佢粒lin,到最後最期待個西係點樣
有冇食過呢隻糖?

有食過
有冇人玩過以前 DOS 既 BBS?

有,要用modem連線
要upload野先俾你download野
等一張J圖要等好耐,但心情既興奮又緊張
又怕download到一半斷線
最大鑊係打開唔係J圖

果陣
果種互動感覺真係好神奇
好難忘d modem聲

張相由上load到下,如果係條祼女打直企,一見樣衰即停唔駛load落去,但如果樣靚,就等住load佢粒lin,到最後最期待個西係點樣

好似初戀咁 ture 咁 pure
點解icq咁經典冇人講
點解icq咁經典冇人講

「喔噢!」
Icq咁後期,前期嘢都未講晒

記得以前覺得佢地係全香港最靚嘅女仔,真係好傻好天真

記得以前覺得佢地係全香港最靚嘅女仔,真係好傻好天真

白恤衫正牙
是否真正活過勁好J
點解icq咁經典冇人講

我個icq number好靚888xxx
但太耐冇用login唔返
Search個number變左另一個user

到而家屋企間中都有打

重記唔記得軍佬點chok定形

拉後儲氣,跟住前,後,中拳中腳一齊撳
唔知有冇記錯
當年8964 無搞港獨, 好後悔
當年8964 無搞港獨, 好後悔

果陣得十幾歲,乜都唔識
成件事係點都唔太理解,只知道d學生手無寸鐵
但軍隊就開槍,碌坦克車

以前係食呢啲米,啲米會有穀牛,要整走晒先至拎去煲
lm我4歲
第一個兒童節目主持好似叫香蕉船,主持好似叫sunny哥哥
有無人玩過砂炮/龍吐珠果d?

有,仲有椰子頭
不過阿爸阿媽唔俾玩,只可以睇人玩
太危險,射上半空直頭同初二維港冇分別
第一個兒童節目主持好似叫香蕉船,主持好似叫sunny哥哥

我有Sunny哥哥套錄音帶,兩餅
木做了乜東西,木做了乜東西,碗仔碟仔一切木造成

有,比 d 屋邨仔掉到喊

有,仲有椰子頭
不過阿爸阿媽唔俾玩,只可以睇人玩
太危險,射上半空直頭同初二維港冇分別

重有隻叫滴滴金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞