有冇70後入黎講吓舊屎(1)

1001 回覆
33 Like 0 Dislike
70後真係唔可以唔提翁美玲,嗰陣覺得真係好靚

天師執位
點解咁多年都冇重播?

天師執位真係好睇,曾經說出今生不愛你
大家鍾唔鍾意去歡樂天地?
細個去親都玩射大板牙同碌波波 (skee-ball)

細個去尖東出奇老鼠同樓下小小樂園
有冇人去過?

去過食街出奇老鼠

有冇人去過?

出奇老鼠係咪就係新世界嗰間?好似太古城都有過?
我太細冇印象,只記得食pizza嗰度

有冇人去過?

我有講過出奇老鼠.
家下諗返以前細個真係好窮, 老豆都會帶我哋幾姐弟去食一次, 真係要多謝老豆
講起pizza
細個嗰時pizza hut係有自助沙律吧
意粉係奉送蒜蓉包,而家要分開叫

天師執位
點解咁多年都冇重播?

好睇, 搵元神
講起pizza

以前細路去老麥, 只係問d姐姐拎包蕃茄醬, 就咁打開放入咀都好開心, 出黎做野先第一次食老麥

仲有機鋪, 以前有兒童場, 成人場之分, 第一次入靈機真係嘩嘩聲
有無人記得 將高達 渣古畫咗係將紙度,沿著d 邊線 界咗d 窿 出嚟。
就係一張 cut 出嚟雕窿嘅高達咁,跟住將張紙夾係書度
有無人明?

呢個我有玩,整一張都要成個鐘,整完好有成功感 不過硬係唔知個統稱係咩,上網都搵唔到呢種圖片

d 人就咁係本功課簿撕一頁出嚟整, 好靚.
但呢樣嘢無名咁, 唔知點搵
老泥妹呢個名詞
講起pizza

以前細路去老麥, 只係問d姐姐拎包蕃茄醬, 就咁打開放入咀都好開心, 出黎做野先第一次食老麥

仲有機鋪, 以前有兒童場, 成人場之分, 第一次入靈機真係嘩嘩聲
我仲記得我小學係柴灣機鋪5毫子一鋪,比5毫子個阿伯佢會開幾局比你
講起pizza

以前pizza hut 個沙律吧真係,個個都整到狗咁高,生菜做底又圍邊
老泥妹呢個名詞

仲忽得妹
老泥妹呢個名詞

仲忽得妹

忽得妹呢個名出現先,之後就老泥妹,老泥妹係尖東執,忽得妹係以前落D個班

有冇人去過?

出奇老鼠係咪就係新世界嗰間?好似太古城都有過?
我太細冇印象,只記得食pizza嗰度

唔係,應該係尖東百佳個位
講起pizza

以前pizza hut 個沙律吧真係,個個都整到狗咁高,生菜做底又圍邊

果陣d師奶好勁,沙律可以整到兩尺高
老泥妹呢個名詞

仲忽得妹

忽得妹呢個名出現先,之後就老泥妹,老泥妹係尖東執,忽得妹係以前落D個班

再早d有魚蛋妹
油脂仔,曱甴妺
油脂仔,曱甴妺

諗起電影:Grease 油脂/Saturday Night Fever 週末夜狂熱
男主角 John Travolta(揸住煲茶)/女主角 Olivia Newton-John(ONJ)

油脂仔,曱甴妺名字由來源於這兩套經典電影.
John Travolta今時今日重有拍電影,勵害!
Olivia Newton-John 當年的女神,今日就年華老去.
懷愐吓ONJ金典:Sam
https://www.youtube.com/watch?v=7W1wWNFL4Sg
講起pizza

以前約朋友出旺角一定係靈機等,但入到去乜都見唔到,好大煙
90年代先出黎做野, 果時仲有下午茶放, 3點可以出去食到3點半. 6點就可以收工

人人出去睇戲, 唔係就落BAR HAPPY HOUR, 以前係清吧多, 真係靜靜地可以飲下酒傾下, 又有吧請有人唱歌, 仲要唔同風格既吧都有, 有民歌, ROCK, BLUE, 你鐘意聽咩就搵果D吧就得.

落D仲有請左鬼妹TOPLESS行CATWALK

以前生活真係幾多姿多彩, 又無咩壓力, 消費又唔貴, 所以家下成日話年青人唔捱得, 我真係覺得真係好撚鳩UP, 以前生活仲閒, 就算讀IVE D夜校, 學費都係3,4千1年, 同家下?

天師執位
點解咁多年都冇重播?

好睇, 搵元神

男主角係三哥,好似仲有劉丹,照計返佢地都演咗好多年戲

以前細個都有換呢個水壺, 仲拎左去返學

以前細個都有換呢個水壺, 仲拎左去返學

我有換呀,其實好臭膠味

天師執位
點解咁多年都冇重播?

好睇, 搵元神

男主角係三哥,好似仲有劉丹,照計返佢地都演咗好多年戲

仲有一套賴布衣又係三哥做,講風水都好好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞