有冇70後入黎講吓舊屎(1)

1001 回覆
33 Like 0 Dislike
70後真係唔可以唔提翁美玲,嗰陣覺得真係好靚

天師執位
點解咁多年都冇重播?

天師執位真係好睇,曾經說出今生不愛你

好睇, 搵元神

男主角係三哥,好似仲有劉丹,照計返佢地都演咗好多年戲

仲有一套賴布衣又係三哥做,講風水都好好睇

重有飛越18層又係好睇,難為正邪定分界真係經典中經典。
另有一套黃日華 香城浪子都正。

以前細個都有換呢個水壺, 仲拎左去返學

我有換呀,其實好臭膠味

中間嗰個咁似「向左」嘅?

以前細個都有換呢個水壺, 仲拎左去返學

我有換呀,其實好臭膠味

大陸造

天師執位
點解咁多年都冇重播?

好睇, 搵元神

後其D流氓大亨又係經典
小鳳姐首婚紗背後

天師執位
點解咁多年都冇重播?

好睇, 搵元神

「吹乒乓」好好睇,莊靜而靚到

五虎當年真係一人幾套輪住做主角,套套都叫好叫座

個個都抱得美人歸

天師執位
點解咁多年都冇重播?

好睇, 搵元神

翁美玲的一生
http://blog.sina.cn/dpool/blog/s/blog_4c5b550f0101ep2i.html

今日睇返篇紀錄,先了解到更多,以前只知道佢好靚同埋為情自殺(查實佢自殺原因仲有其他講法),咁後生,好可惜

阿叻老婆睇返啲舊相都幾靚

呢幾日個腦係咁loop返千年女王隻歌
https://youtu.be/KzfgR36kVWA

覺唔覺以前嘅廣告特別深刻?
有無巴絲打記得金獅kps 和後來blockbuster 租錄影帶 ,Vcd and Ld !

記得
LD年代,租碟個counter職員會逐隻碟拎出嚟反畀你睇下有冇問題

解釋多少少先,而家嘅小朋友未必明
LD (LaserDisc) 係九十年代前期至中期,錄影帶年代與VCD/DVD年代之間嘅產物,日本發明,除咗日本之外差不多只有香港比較流行
LD嘅size係成隻大西餐碟咁大,一隻碟可以兩面播放,一面唔夠成套戲咁長,睇睇下戲要去反去隻碟另一面繼續播嚟睇

Yes ,還耍check隻碟有沒有花,若太花可能load不到碟,還記得當時租碟耍買套票;當金獅清盤時有大批人耍用手中套票租碟,我自己還keep住金獅和blockbuster會員証!

當年仲細,星期六屋企人中午放工同佢地飲完茶會去KPS(金獅)揀碟,跟住返屋企睇,咁又一個周末

生死時速個時要預約架,太趣門個d猛片

當年放學好鐘意行葵芳間金獅,但租過咩帶睇就唔太有印象
https://youtu.be/DrfGhaSXj4w
當年「解剖外星人」真係成家一齊驚住睇
依家?想一家人坐埋食餐飯加睇電視已經難過登天
當年

今日

記得用過咁多款手機,最鐘意呢款,開合個下好爽,聲音好清脆

我都有依部橙色
用左好耐

我都有依部橙色
用左好耐

當年好少人用,因爲當時摺機已到水尾,不過佢開合嗰下真係做得最正
原身傾開啲巴打係咪去晒旅行

我都有依部橙色
用左好耐

當年好少人用,因爲當時摺機已到水尾,不過佢開合嗰下真係做得最正

之後好似開始進入半 smartphone 年代
果陣好多手機都突破唔到
直至 iphone 出現

我都有依部橙色
用左好耐

之後好似開始進入半 smartphone 年代
果陣好多手機都突破唔到
直至 iphone 出現

Iphone顛覆咗呢個時代,冇佢,可能我地仲sms同msn緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞