香港買樓其實唔難

590 回覆
51 Like 353 Dislike
樓主講得真係輕鬆,第一次出post貢獻俾你。

廿幾三十歲最多消費係乜?人情呀diu你。

兩個月飲一次你都冇一叉啦

侄仔侄女小朋友生日唔使買份禮物?

Hi auntie

最高消費都係兩個月一叉
都無乜嘢姐

唔好好frd又要去個d先最慘 d野唔好食都比700 800蚊
買咩樓?

租樓日日賺 !!!

1. 可以失業
2. 可以去旅行
3. 可以日日食放題
4. 可以年年搬新屋, 賺!
5. 可以免交地租狗糧管理費, 賺!
6. 可以養車, 賺!
7. 可以合法用殘間屋, 必賺!
8. 可以同人講住私樓, 再賺!

租屋好處樂趣多! 大家唔好買樓, 辛苦野留返俾樓奴
唔係買唔買到既問題囉,
衣食住,係一樣好基本既野,
政府都好應該合理地提供比市民,

買到係買到呀, 但合唔合理先?
你都on9 比3k家用 午餐晚餐都食屋企 即係屋企根本無負擔 你搵1k叫老豆幫你比埋啦
你都on9 比3k家用 午餐晚餐都食屋企 即係屋企根本無負擔 你搵1k叫老豆幫你比埋啦

補多句 家用係比屋企人既洗費 你咁樣等於比3k食飯根本無比到家用
3k家用 又日日痴老豆老母餐,咁不如唔好俾自己食埋佢算啦 分分鐘老豆老母仲要嘔突返俾你 利申 供緊25年 月供6k
唔係買唔買到既問題囉,
衣食住,係一樣好基本既野,
政府都好應該合理地提供比市民,

買到係買到呀, 但合唔合理先?

係wo..根本唔係難度的問題 而係點解我要用咁多錢去買一樣基本野先..

關咩事,如果屋企人未退休的話唔畀家用都可以維持生計啦
12年出黎做野就同未婚妻一齊儲首期,都係同樓主條數咁上下計法,15年年尾個陣9成按上左4球車。個陣我地人工加埋得3萬頭,而家已經4萬頭,供得好輕鬆 最重要係佢肯同我一齊儲。

其實儲唔到錢既人因為大洗開所以減唔到姐,我完全明白,因為我一上左車就即刻好大洗 返唔到轉頭

你唔好吹水啦
學樓上話一個月8千都唔夠洗啦
夠膽你就貼張供樓單出黎睇下, 唔係我都識話自己月入10k上左車啦

買咩樓?

租樓日日賺 !!!

1. 可以失業
2. 可以去旅行
3. 可以日日食放題
6. 可以養車, 賺!

咁你到最後有幾多資產,人哋最少都有層樓 你真係正宗人窮志短
供完香港都回龜左
買咩樓?

租樓日日賺 !!!

1. 可以失業
2. 可以去旅行
3. 可以日日食放題
6. 可以養車, 賺!

咁你到最後有幾多資產,人哋最少都有層樓 你真係正宗人窮志短

潮文黎架,真心
供到2047
全面回歸中國
你住埋我個份
咩都咁理想就好 做人唔洗煩啦
先排除買唔到樓既人,人人都有樓
我是過來人 上年上左車
首期問屋企借

月供13K
同女朋友兩份供
真係每月洗3k 左右
過海返工 日日出街食飯 唯有出少d街 食飯食平少少
唔係做唔到 睇你有無付出囉
以前就係被人用樓奴既字眼涂毒過一路都唔買樓,到15年中先買.....

其實租樓咪一樣係樓奴...
咩叫正常人22歲出黎做野搵15k
我嗰科fg月薪mean 12k
利申:非三大 八大U grad
一句得罪曬fg冇15k嘅人
收入中位數得15k
你覺得22歲就有15k

識好多人打幾十年工都唔過15k
以前就係被人用樓奴既字眼涂毒過一路都唔買樓,到15年中先買.....

其實租樓咪一樣係樓奴...

一跌call loan 就真係吊頸
不過要做到3k 溝到女, 仲要肯同你一齊挨已經好難
俾3k 家用更難
唔洗俾稅就更難
唔洗還大學loan 就更更難
唔洗講, 樓主一出世已經係人生贏家
首先你搵得15k 仲要一個月洗得3000 你已經無女肯同你一齊

其實大家目標清晰,一個月一人洗3k都唔係難事丫

所以咪供到好似你咁變鬆獅狗囉
一跌call loan 就真係吊頸
不過要做到3k 溝到女, 仲要肯同你一齊挨已經好難
俾3k 家用更難
唔洗俾稅就更難
唔洗還大學loan 就更更難
唔洗講, 樓主一出世已經係人生贏家

咁都人生贏家。。。係你太坎坷姐。
樓上一張供樓證明就收撚哂班柒頭皮
Ching ho ball
mpf
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞