社科俾面事件 2

535 回覆
1 Like 20 Dislike
鬧出事件既人係你 無能力為事件負起責任既人又係你
而家無人為你搞出既大頭佛孭飛就想用死威脅人?
成熟少少啦梁小姐 唔返工係你自己決定黎
問銀行借錢渡日借到爆都係你決定黎 無人逼你
老實講 如今我同你無任何瓜葛 見你話想死都去報警睇下幫唔幫到你 能力範圍內既事都做左
你都係要含血噴人既我無話可說
係你自己優柔寡斷鬧出事件 你知唔知我咩感受 Vanessa 咩感受 新女朋友咩感受 我俾你纏足幾年 仲要搞到今日咁呀 好好笑 精神病 都唔知係咪陳同學開返個戶口係到追擊我啦 不過我係抵死咁真係唔關人地事

大把人冇錢差人錢破產自殺啦 我死關你X事咩?不過你咁耐的所作所為 我都會分享啦
睇哂啲post
根本樓主就係一隻貪得無厭嘅臭雞
事主拍緊拖個陣喺度同事主sexting sex cam 又主動買埋condom去同事主做愛
死臭雞做人第三者 你會有報應 就係永遠都無人需要你 無男人會睇得起你
事主良心發現想cut off 就俾呢隻死臭雞不停騷擾
仲要搞埋事主身邊嘅朋友 心地差到無法形容
依家仲用自殺不停去情緒勒索人
你自殺唔關任何人事 係你要為你做過嘅衰嘢負上責任
你地鍾意啦 有關於影響到陳同學 點講都係我理虧 上中學還上中學 上大學還上大學
唔只陳同學 唔好講到你只係影響咗陳同學一個
係數以十計嘅人俾你影響 放上網
梁小姐唔好扮慘啦 你係一隻貪得無厭 精神有問題 嘅臭雞老女人
俾你網絡欺凌嗰啲人都未出嚟屌柒你啦
事主點賤都係同你呢隻雞嘅勞資糾紛
但你影響到好多人 你要為你做過嘅嘢負上全責
無人會可憐你 你無錢無人要係你自己攞嚟
你都同左Kenneth一齊 點解人哋唔可以有new gf
你要咩公道?就係娶你?
咁你有無諗過Keneth點?到時你又欠佢一個公道。
這是一個很複雜的事件:

Since2016 Kenneth都可以講永遠都係我的

2019年起 事主好鍾意我成日纏住我

2020年尾 Kenneth為了靚仔又有錢的事主轉電話避開我

2023年頭 Vanessa自己走了

2023年秋天 事主話好想做愛 有new gf

Kenneth屬於我還屬於我 事件發生了還發生了 都係嘈緊事主俾返個公道Kenneth同我姐🙏🏼 多謝你的關注同留言🙏🏼
這是我和Kenneth的共識 我知道事件有啲複雜 亦都難以理解 兩位都需要我

事主就咁走左去有個新女朋友 都唔係咁岩啦
Kenneth真係慘
開始明發生咩事

Mr c 有女友venessa但偷食樓主 期間有講過話娶佢但之後無再一齊 樓主想mr c負責任娶佢另因mr c 令Kenneth (另一個目標)改電話避樓主 其他人名應該唔係核心人物 係咪咁樣
我點睇都似係好多野都係樓主妄想,包括佢同Kenneth 相愛,Kenneth 一早知樓主癲,怕左佢轉電話避樓主
所有人同樓主講既都被曲解
uncle fred 既「如果你有一千萬會點用」,變成比一千萬你
事主朋友既「淨係識訓,娶你話去批柒咩」,變成娶你返去訓
唔排除事主仲有好多說話都比樓主曲解左,搞左呢壇鬧劇出黎
似事主多口
人與人的關係很複雜 呢啲都係當事人先明 總之Kenneth欠我很多
無人需要你啊 痴線婆
咁你收皮啦
你同事主嘅關係都好複雜 唔關其他人事的 當事人先明
總之你係收錢同事主做愛
Mr c 有女友venessa但偷食樓主 - 事主纏住我咁多年 真係Vanessa走後 我先同事主做愛 我都知事件好有爭議性 亦都會有人係度德高地話返我 我唔介意

期間有講過話娶佢但之後無再一齊 - 類似咁樣討論過 不過我做到咁盡都因為事主連分手都落唔到決定 我都知道事件好搞笑 亦都影響左好多無辜的同學

我真係從來唔係搞事既人 我不喜社交亦都不善社交 返學俾人蝦就有我份 我提到多謝既人 其實都在社科係大家有過conflicts 大人唔知乜野叫岩 不過覺得自己細個可以處理得更好 不過都真係好多謝佢地係我人生出現過 好希望會係我人生再次出現 特別係成日係貢院和中大鬧我的潼姐

令Kenneth (另一個目標)改電話避樓主 - Kenneth改電話係2020年尾既事 不過係真係為左事主

其他人名應該唔係核心人物 係咪咁樣 - Yes and 多謝關注🙏🏼
我冇精神問題 我亦都知搞到咁係好失禮 只可以講事主份人真係好屎忽 我諗其他兩位女仔都感受過 不過佢係一個非常善良既人 我估啲男仔都好鍾意同佢玩 亦都真係好俾面幫助佢 唔知點解佢啲girlfriends issue可以咁屎忽 所以先要搞到咁 我知道影響左好多無辜同學 亦都唔會話我岩哂
我想試下以中立嘅態度搵返件事實出嚟

佢15-16識Kenneth 唔知有冇一齊啦 之後Kenneth 就轉電話避樓主 而家成班同學都搵佢唔到 (順利天主教時期)

Mr c 就即係少年自x日記就有女友時偷食樓主 樓主亦因mr c句戲言/誠諾要求負責任娶佢 樓主所做嘅行為就有騷擾mr c同mr c媽媽。(大學至現在?)

Uncle Fred 事件唔知咩時間發生但死後遺產由佢親人處理 樓主手上無文件證明有一千萬留俾佢
理解 即係mr c 有女友時同你互flirt 但你係等事主分手後先同佢上床

你15/16識kenneth 之後2020改電話 Kenneth都係大學同學?
多謝IceQuin巴打關注事件🙏🏼。

//我想試下以中立嘅態度搵返件事實出嚟

佢15-16識Kenneth 唔知有冇一齊啦 之後Kenneth 就轉電話避樓主 而家成班同學都搵佢唔到 (順利天主教時期)

Mr c 就即係少年自x日記就有女友時偷食樓主 樓主亦因mr c句戲言/誠諾要求負責任娶佢 樓主所做嘅行為就有騷擾mr c同mr c媽媽。(大學至現在?)

Uncle Fred 事件唔知咩時間發生但死後遺產由佢親人處理 樓主手上無文件證明有一千萬留俾佢//

//理解 即係mr c 有女友時同你互flirt 但你係等事主分手後先同佢上床

你15/16識kenneth 之後2020改電話 Kenneth都係大學同學?//

Kenneth Chung - 我細個2015至2017年讀CCCU認識的同學 2016年下學期起我地相愛

2017年佢升讀港大社科 2017年我升讀中文大學全球研究學系 可能佢係讀社科最靚仔的男仔 冇一都有二 冇二都有三 1000個人可能先得一個高分靚仔

2017年我入讀中文大學撞返事主 (順利天主教中學舊同學 我初戀情人順利校草范永強好朋友 另一個靚仔)

冇偷食 事主2019年起好鍾意我 不過佢優柔寡斷唔識講分手 佢係咁纏住我亦都拖住Vanessa 我唔識Vanessa 亦未見過 不過都係讀港大社科既女仔 我都真係忍左佢纏住我幾年 我亦都唔會話我岩哂 但我都冇踢開Vanessa 亦都冇趁佢弱既時候趁火打劫 都冇要求事主和Vanessa分手 事主好猖狂瘋狂纏住我係咁拉我落水我都有同佢講佢有女朋友 我想重複既係事主份人係超級優柔寡斷有問題 佢冇能力處理his girlfriends issue 相信今次唔會係佢人生唯一一次闖出事件 但都唔會有另一次跨學校跨學系關注既事件 范永強加Kenneth 簡直係中六合彩既機率 Vanessa走後 我都曾經DM佢 佢沒有回覆我

互相尊重 我都真係「社科俾面事件」一段好長的時間才分享Since 2019事主WhatsApp信息 因為我想尊重返Vanessa 唔想令到人地係programme裏難堪 同失戀既痛楚 不過我太天真 事主一拖再拖 繼續滿口大話 係到描黑我有精神病 我再重複我唔會話我影響到無辜既同學係完全正確 不過事主又玩報警又玩搵律師 我咁耐真係冇屋企人支持 靠問銀行借錢生活

除了今日發這個連登連結和置頂的訊息給事主母親 我沒有聯繫事主的家人和朋友好耐了 只係係Instagram發社科俾面事件的stories 不過我冇諗過事主竟然係各大院校描黑我有精神病

我亦承認我係見Vanessa讀港大社科 我咁多年感到非常委屈和憤怒 去嘈事主 聽事主講佢應該都係一個好人 我未見任何佢鬧翻我既留言

Uncle Fred遺願 - 事件係我未出身前發生了 因身體問題 我亦都係當「社科俾面事件」係我人生最後機會 回顧我27年人生 我認為呢件事係我人生最大既遺憾 即使最後我冇收到金錢 我都會想幫Uncle Fred公開佢真實的遺願 有關於遺產的部份 我真係無能為力
另外題外話

真係冇野好分享 我又唔想直接分享事主這些年的訊息搞到Vanessa好難堪 所以先分享同鍾智浩的故事

我亦知對於陳同學係唔好笑

我在貢院第三個學期後已經冇同社陳同學聯繫 我都真心同其他社科同學驚左佢 不過我知佢好想同我做朋友 … 亦都唔知佢監視左我的社交媒體幾耐

佢見到我係咁分享和鍾智浩的故事 知道鍾智浩係ESFJ成日引起我關注 我真係覺得好不安 …
好你都補充返time line了 venessa 同你都被mr c 玩弄感情
而Kenneth 同范永強係過去嘅感情

你無聯絡mr c包括佢朋友同家人 佢有冇聯絡你?

Mr c 同 uncle Fred 係獨立事件 遺產果度你已經無能為力但想mr c 可以賠償 而賠償係你滿意嘅價錢或娶你?
唔知點樣定義玩弄感情 我亦都冇描黑事主 一直都唔想搞到Vanessa咁難堪 但係發生左 因為大家認為我有精神問題所以先搞咁多野 我迫不得已只好分享和事主的WhatsApp訊息

Kenneth - 2016起和我相愛

常理我真係和事主發展得唔好 我可以去搵返佢 只係依家冇正式發展過

有關於我和Kenneth的感情:
人與人之間感情好複雜 我諗好多觀眾都係舊同學 都出來社會工作數年 明白咩叫人情冷暖 只可以講我同Kenneth係約定了一輩子 佢認為佢虧欠了我很多 亦都永遠唔會唔要我 你睇我好我睇你好 都唔係白馬王子和公主的情節 雖然Kenneth真係白馬王子

Kenneth一直都有得悉事件 佢在2020年尾為又靚仔又有錢的事主避開我 佢都有默默關注我 我和他的家庭一直有聯繫

佢亦都知道事主闖出這個事件 我這年都在嘈事主討回公道 Kenneth在2024年春天曾經情緒病發去警署告我

事主搞出事件後 我知道佢會報警和搵律師 非常無賴 所以我都不會找他 只可以在Instagram上發stories 分享事件 所有都係真人真事 咁多年我係覺得好委屈好憤怒 我知係影響左好多同學 我都唔會話係岩哂🙏🏼

我今日再發了訊息給事主母親 因每個人都是獨立的個體 我唔知道佢有冇跟進事件和事件進程 我都覺得我可能差唔多自殺 我的家人係毫不關心 我正在思考我的遺願中

我係想為我和Kenneth討回一個公道 事主有問題需要我 Kenneth亦都需要我 我認為咁樣係打完場最好的方法

-
Uncle Fred係分開既事件 我唔知道社科俾面事件會否最後結果是我自殺 所以我都想在順利這個社區分享埋 心意係曾經存在 雖然我冇收到金錢 我亦都冇能力以 Uncle Fred名義捐錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞