社科俾面事件 2

535 回覆
1 Like 20 Dislike
情況好複雜 我真係視這個為最後的機會 我都真心唔想整到陳穎詩 亦都第一日有提及 唔知你地記唔記得 但真係冇辦法 我亦都唔會話我係岩 事主亦真係好屎忽

雖然你係陳同學的先生 不過你係我最喜歡的觀眾 好多人我都好反感 我覺得你好成熟 佢亦都冇搵錯對象 大家都係成年人

我都知事件好複雜 真係影響左你和陳同學好多 我講抱歉都真係冇用 就算第一日已經講緊都係冇用 你亦都花好多時間係事件上

多謝你打呢個留言俾我 但真係我人生最後的機會 我亦都唔介意陳同學告我 因為真係從來都唔關佢事 亦都係面子問題
好多人都講野好難聽 咁社會係咁 返學返工都係咁 我唔介意其他人話我 更加唔介意你和陳同學甚至佢家人話我 不過真係事主好屎忽有問題 我先要去到咁盡 同影響到陳同學 我真係冇晒辦法 亦都唔介意其他人侮辱我🙏🏼
題外話:
都唔好話屋企人或者朋友 自己都唔係好了解自己

經過呢件事 我覺得佢搵岩對象 你亦都好成熟 真心好欣賞你 都唔係想逃避責任先講呢啲說話 我唔知你住邊 佢咁社會 做歌手咁唔穩定 坦白講 我都少少唔係好想做地產經紀 因為唔穩定 但係係身體問題逼不得已

我估你地係真心相愛 雖然道歉都係冇用 我真係冇晒辦法 搞到要係你地新婚既時候搞出呢件事🙏🏼 非常抱歉🙏🏼

我有我的難處 事主亦都非常屎忽 我亦都唔介意陳同學告我 真係冇晒辦法
我冇做人第三者 我亦都真係冇踢開Vanessa 我都知好多人會藉此中傷我 在道德高地描黑事件

事主有問題優柔寡斷在兩個女生彈出彈入 如果我冇Kenneth我可能不會出聲 因為我知道其他人都係會咁樣講 我亦都係一個好好蝦戇居的人

咁多年我係覺得好委屈好憤怒 我亦都冇踢開Vanessa

事實都真係Kenneth為左事主轉左電話避開我 事主咁多年彈出彈入 又多個新女友係想點呢?

事主有問題 冇辦法處理好呢啲情況 佢母親係知道 我做咁多事情都係想佢母親出手 如果搏唔到都冇辦法 可能我人生真係得27年時間

不過我一定會唱佢周街諗住我打飛機 我仲要係范永強搞癲左的梁愷家
屌哪星開個分身出黎唱扮正常唱雙簧好撚好笑
又扮哂正義又講咩公道講到尾又係要錢

你兩個你情我願,佢又唔係揸住支槍叫你send 咸相,玩sex cam 同做愛,事主無欠你d 咩嫁喎

我都想賭馬輸錢果陣問馬會拎賠償
事主優柔寡斷有問題 闖出事件闖出笑話 踐踏左我地社科之草都係事實 亦都真係事主有問題 我相信此事件唔會係事主人生唯一一次 因為我真係忍左佢好多年

就算今日大家取笑我 都希望大家可以記住 我好人冇踢開Vanessa就搞到今日咁 俾佢纏足咁多年 仲要搞到今日咁 非常委屈非常憤怒 我都非常想過返正常的生活
頭兩樣 我係上一個post做左
講分手?我同梁無正式係埋一齊講咩分手
賠償 一直都有人問緊佢想要幾多 等大家開開眼界睇下合唔合理
但佢就不停兜圈loop賠一段野
不如你代佢答啦 佢想要幾多 反正你咁了解梁同學
你唔係借過錢比佢而佢又未還?
果幾千銀唔洗佢還當賠償仲唔夠?仲貪得無厭
有d連登會員厭幾千少呀嘛
真係笑死 銀碼少就唔使還呢個論點都真係第一次聽人講
咁既話係咪個個問誠哥借錢既債仔都可以借完唔還?
對我黎講係細數黎既 但梁同學都唔知還唔還到呢
所以我都唔諗住追到佢還啦
你好賤格啊

我都唔係冇還你啦

我唔知點解你擰轉面可以咁仆街
我實自殺 通知定你老母做帛金俾我啦
Dear 事主人中之鳳成功母親:

我只係想要一個公道。

佢咁鍾意我纏足我幾年,成日搵我打飛機,仲要拖住Vanessa,我都真係唔想Vanessa在港大社科難堪,玩左一段時間,依家周街抹黑我有病都算。我的Kenneth仲要為你的兒子轉電話避開我,依家多個「新女朋友」乜名都好啦。

因為Kenneth的面子問題,我冇得就咁算。亦都講明真係為左着數,令公子自己送上門,佢亦都需要我。

事主有問題,無法處理his girlfriends issue。佢娶左我有著數。你有着數我有着數,忍到佢再講啦。社科俾面事件前我曾經發訊息和你通訊,我去到咁盡都係因為事主冇落決定的能力,佢連講分手都講唔到。隔住范永強的訊息都真係咁樣討論的,係依家佢唔認數啫,亦預左。因為佢個人就係咁。

大家都係生意人,強強聯合。希望你唔好介意,難聽啲講句,佢遲早都俾人分,或者幾百條女去佢屋企尋仇。早日落決定和和解罷啦,令公子連講分手的能力都沒有,唔好講落決定結婚。🙏🏼

唔知道你是否清楚我係去到好盡,陳同學家庭都隨時準備告我,我從來冇睇唔起佢冇本事告我,佢比任何同學都有本事。我細個唔識野,亦都冇問清楚佢家庭的資訊,不過我相信佢家庭係白手興家,所有家庭成員都係體面的中產。對我而言,都係錢既問題;對於陳同學除了錢,更加是面子的問題。佢亦都曾經嘗試自殺,我相信佢先生和其他家人都感到非常痛心,一定會出錢支持。我都相信佢家庭非常支持佢,唔似得我既家庭,對於住私樓的人,都只係按層樓出黎就有律師費。我亦都唔清楚陳同學的家底,我亦都冇本事賠償,亦都冇本事支付律師費,隨時準備自殺攬炒。

我係俄羅斯輪盤緊,令公子一定冇落決定的能力,Vanessa俾佢fing捉咁多年,佢闖出此事件,佢都係一句「拿佢自己走㗎」。

我亦承諾Kenneth繼承的所有錢都一定會俾晒你全家,我真心唔知道佢父母有幾多錢,不過一定有一層市區700尺私樓。

我要講既就係咁多,從來都係曬冷,最多自殺,亦都不會影響到Kenneth。死可以解決好多問題,我都唔係情緒勒索你們。錢都可以解決好多問題,不過這個事件你地解決唔到,令公子都冇能力解決到。

梁愷家上
22/10/2024
05:19
咁姐係仲差人錢啦,未還果d 當賠償算啦
樓主,做人要知足
你尊容有幾千銀已經要感恩
我已經忘記了

佢有啲係俾我 有啲係借俾我 佢當時態度都唔係咁
人會變,你都要接受現實
好明顯事主對你感情唔同左,謙又道左,錢又唔洗你還,你既要求都滿足哂咁濟
剛剛我已經WhatsApp發送了這個連登連結 我亦都不會再聯繫事主和他的家人 我唔清楚大家會否再報警和找律師

你地鍾意啦 陳同學都隨時準備告我啦
事主好賤 纏足我咁多年 又在港大社科踐踏我們的社科之草

咁我希望所有社科同學、護理同學和順利天主教中學同學唔好再重蹈覆轍 以死明志 可以嗎?
剛剛我已經WhatsApp發送了這個連登連結給事主母親 我亦都不會再聯繫事主和他的家人 我唔清楚大家會否再報警和找律師

你地鍾意啦 陳同學都隨時準備告我啦
唔好睇得自己咁重要
日日咁多人死,無人會記得你嫁,更加無人會深究你死既原因
過正常生活,返工儲下錢走轉韓國整容
話唔定轉個頭事主又搵你扑野
是但啦 我希望所有社科同學、護理同學和順利天主教中學同學唔好再重蹈覆轍 我和Kenneth天真 被賤男踐踏
是但啦 我希望所有社科同學、護理同學和順利天主教中學同學唔好再重蹈覆轍 我和Kenneth天真 在港大社科被Vanessa前任賤男踐踏
你係乜都唔緊要

你就快係護理界、社科界、保險界、順利天主教中學的世紀賤男千古罪人了 相信你都唔會楊嘉驃名義捐錢俾順利天主教中學啦 錢我冇 人命就有一條
你人際關係處理得唔妥當 優柔寡斷落唔到決定 我唔係咁樣既人 我做事亦都會衡量過 陳同學屋企唔知有幾多錢 按層樓都會幫佢出律師錢啦 人地差啲自殺

叫定你老母做定帛金俾我啦
唉是但啦 呢句說話都唔知聽過你講幾多次
話唔搵唔搵 轉個撚頭又搵返
係咁彈出彈入既其實係你
每個人都係獨立的個體 我的家庭係好疏離 我感到很無助

不過我再搵你的母親都真係因為我已經準備自殺了 我唔知道佢是否知道事件 了解事件進程

你地鍾意搵警察又好律師又好 我一定要令你做到護理界、社科界、順利天主教中學世紀賤男
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞