有冇嚴重濕疹既朋友圍爐

527 回覆
48 Like 3 Dislike
如果飲食就戒冰凍食物,可以就戒埋生果同寒涼蔬菜,減少停留在低溫冷氣地方(低過 25度)
西醫連個簡單嘅濕疹都解決唔到,你仲信佢醫到癌症?
大佬 你唔好癲啦 無西醫
睇幾多年中醫都唔會知生Cancer啦
幾百年都黎了 仲攬住呢重金屬中草藥當係寶
lm
我上年大爆發由額頭爆到落腳
去左睇中醫
淨係要戒海鮮(包括魚類)酒同辣野
針灸+煲藥湯搽身+食中藥丸+搽凡士林保濕
沖涼五分鐘內完成(最好唔沖,不過邊有可能)
而家得番手背一撻
你喜歡啦,反正西醫所謂醫病就係開藥抑制免疫力,減少發炎反應,不見得有邊幾個病患者係長期食西藥而突然康復唔使再食。通常都係愈食愈嚴重,然後轉用生物製劑,更嚴重就係要切除器官。
生物製劑有啲咩問題呢?又安全有效
喺未來醫治免疫系統病嘅大趨勢嚟㗎喎。
可以自己上網睇一睇生物製劑個藥理再思考下
新冠疫苗都係大趨勢,你諗下好唔好👍🏻
咁你話俾我聽把脈點先把到Canser?
https://youtu.be/lCN9WYO7BCw
中醫同西醫根本係同根
人哋啲藥都唔係左溝右溝溝出嚟
人哋一開始都係由植物提煉開始
當西醫研究緊係咩物質醫病嘅時候
中醫仲係揸住棵草左吹右吹
祝你cancer千奇好睇中醫
咁你都唔好去做Body check啦
半年把一次脈好啦
咁你唔了解中醫了,井底之蛙衝出黎,西醫消炎原理咪跟中醫清熱解毒一樣,睇呢d中醫緊係醫唔好病,冇人叫你睇呢d
成日食西藥消炎咪呃自己,等於火災警鐘響嗰陣整停個警鐘一樣,到其他人發現時已經為時已晚
真係冇做 body check,你驗到高血壓同糖尿病記得要食降血壓藥同降血糖藥
我同老公都無濕疹
但個仔好嚴重
我都就黎比呢樣野搞到抑鬱
咩方法都試過晒都係唔得
見住阿仔成日r黎r去又好心痛
乜我有講過西醫唔好咩
中醫西醫都各有優勢
如果你有屋企人中風或者大病過
你就知中醫治療幫到幾多
本身醫生話預佢成世癱針灸完都行得返

你有你睇病自由
既然咁反對中醫
就無謂浪費錢同時間
希望你一世都唔睇中醫
就咁睇你都係過來人,中醫幫到你治病
了解愈多,就會發現西醫只係一個惡性循環
佢地唔明白就由得佢地
講真 樓主可以試下中醫
一個唔得睇多兩個
中醫呢方面係有大數據去對證下藥
呢度最後都係叫你睇返西醫食 A 酸
建議去癌症 post 刨下文,睇下西醫點對症下藥,我睇見就係等運氣。
如果你識人癌症睇中醫後變得愈黎愈嚴重,可以分享藥方上黎,歸納一下點解失敗。
你如果識好中醫就直接推介俾佢,叫佢試中醫好快又多個人覺得中醫係巫醫

我介紹咗個中醫俾絲打,話俾佢聽之前兩個中醫開清熱解毒藥係冇用,食愈飲愈嚴重,唔知佢信唔信了
你試過咩方法?
食高濃度魚油,抗發炎
Example: 我長期食呢隻,有出血既話,唔可以食

https://hk.iherb.com/pr/OmegaVia-Ultra-Concentrated-Omega-3-60-Softgels/94911?rcode=BCW5816

(有referral, 不喜勿用)

揸德國sorion repair cream,止癢同repair skin

Tea tree oil 既product 都唔錯,不過sorion cream 岩我多啲

屋企濕度保持55-65,唔可以太乾,又唔可以太濕

空氣清新機,長開auto mode

床單被鋪,至少半個月洗一次

唔好好返晒,但至少under control ,同可以訓覺
你都幾黑心
唔係我唔想介紹而係中醫西醫都講醫緣
樓主有心就自己搵下啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞