有冇嚴重濕疹既朋友圍爐

527 回覆
48 Like 3 Dislike
同中醫一樣,但睇中醫可以斷尾
台灣邊間醫院?想去 test下
其實真係完全無所謂。 同埋係我自己懶。本身係用靚油加醋點麵包食,後尾好鬼忙唔得閑煮嘢食,就諗:「反正食物唔係重點,重點係吸收啲油」,所以就直接飲喇

飲完就非常ok, 所以為慳時間我直接飲。

隨時飲都得㗎,我多數起身時空肚飲。 如果你自己驚唔慣(其實無咩唔慣,我身體接受得好好),咪先試吓一湯匙(10 ml)左右,每日飲幾次。 自己睇吓身體有無出現改善,或再調節。

我自己飲完從來無肚屙或不適。 如果係天氣好乾嘅日子,我會飲多啲,一日會飲到50-80ml 。 皮膚正常返就唔飲。

飲完癡響匙羹上嘅油,唔好嘥,搽埋響手上腳上。 如果是靚嘅油,會好快推得開&被皮膚吸收㗎。
Farmed salmon very high in omega 6, so is avocado

Need to get wild salmon or better still, just drink a sip of perilla/flax seed oil for ALA
多謝資訊。 flaxseed oil 好多年前已試過,可惜對我無效呀

其他網友可以試吓
咩黎
咁會唔會係食物敏感
可以去做個igg test
即係你要打針加食藥?
我以前濕疹係好算幾集中 幾撻咁
打完針之後好似出疹咁樣生
好分散粒粒咁
同之前出開嘅完全唔同
我都係呀 從未試過咁嚴重
好啊唔該~
我果間叫聯安 專門做身體檢查 唔驗唔知咁多毛病我估你拎護照佢哋都照做
https://m.lianan.com.tw/belief_list.aspx
Rinvoq 準備食成世
一直每日食 試過斷曬會返返黎
依加試下隔日食
慢慢減劑量試試
我係做咗test 呀,所以大概知咩敏感
strong post leave name
我做緊脫敏,唔係養和,出面而家有,敏日滴兩滴,而家一個月,冇乜改善,脫塵蟎
我口服滴藥,敏感測試塵蟎最勁,但so far 一個月仲嚴重左,可能呢個月天氣變得太快
訓前同起身飲?
飲左兩三日明顯皮膚愈合能力好左
雖然仲係紅但好多死皮都消失哂
上網睇研究話 evoo 有隻叫Oleocanthal既物質
個作用係類似消炎藥咁
多謝哂絲打個建議 真心有用
真係好啦好戥你開心

下次再買evoo,買個樽寫住 1st cold pressed / extraction 嘅, 即是第一浸提煉出嚟嘅油,我擒晚至諗起淨係寫咗中文,漏咗個1st 字

第一浸油最多營養,會貴少少但對身體好啲 。

祝你健健康康呀
一日大概8-9杯水 每屙完一/兩次尿飲一杯 預大約9個字會屙一次
用處 : 止痕
印象中大概兩個禮拜接近好返
謹個人經歷 當初除左腳板未有之外差唔多全身有2-3成地方有濕疹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞