[航空]連登飛機膠討論區122

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
想R多啲折啫
咁係「確認」定「考慮」
抑或張國煒你不如搞返好本業先
唔好日日出嚟吹水唔抺咀咁為咗籌旗
星宇航空於昨(9月30)日發布公告, 表示台北桃園-西雅圖航線預定自25年3月1日起從每週三班增加到每日一班.
國泰獲邀參觀國產客機C919基地 劉凱詩:多個選擇是好事會保持交流
http://news.now.com/home/local/player?newsId=574236&refer=Share&utm_source=now_appshare&utm_medium=share

咁呢個又係乜?
唔計19病毒
星宇都係行咗無耐
講野係要攞attention架啦
話哂競爭咁大
OpenAI個CEO都係咁
應酬
得閒飲茶啫
787點都要諗吓
一嚟TSA問題 二嚟787歐美都飛得
359可能太大隻
339美東同歐洲應該都飛唔到

至於777 你真係有咁大demand先算啦
A350啦
咁有信心有咁多客
有成4間航空公司飛Seattle
Delta仲要每班機block 15-30個位
咁都仲要飛

人地大陸人都特登落嚟香港搭飛機,香港所謂嘅KOL仲繼續水人上大陸搭飛機
飛國際黎香港 飛國內去深圳
而加港美直航數目係多過中美直航
其實公開講會考慮787 777X 又唔係啲咩問題黎
係出po個台仔講得肉酸姐,啲中文累贅到1999
另外佢要追CI BR,想三分天下,買777X係好合理
畢竟其餘嗰兩間,CI話諗緊,BR就買埋

同埋其實佢係唔識講野

1. 俾人話landing差
張:唔係我揸
唔理你係做PM定Trainer duty坐jump seat
你都唔應該直接話「唔係我land」吓嘛
直接答番咩duty無咁嬲啦

2. 波音品質論
https://tw.news.yahoo.com/%E6%B2%92%E8%AA%AA%E4%B8%8D%E8%B2%B7%E6%B3%A2%E9%9F%B3%E9%A3%9B%E6%A9%9F-%E5%BC%B5%E5%9C%8B%E7%85%92%E6%9B%9D%E7%A9%BA%E5%B7%B4%E5%95%8F%E9%A1%8C%E4%B9%9F%E5%A4%9A-%E5%B7%AE%E5%9C%A8%E6%9C%89%E6%B2%92%E6%9C%89%E6%AD%BB%E4%BA%BA-095900625.html

張回應從未說不買波音,直言「空巴問題也很多,只是差在有沒有死人。」

tbh 佢咁講唔係無佢嘅道理,係佢真係講得好撚肉酸
你仲要係堂堂前長榮現星宇嘅airline CEO
唔識尊重場合都要識尊重自己身份啦
有人又會話你係踩台撚
所以佢講買乜機都係聽住先
呢個真係睇性格 有人講野就係直到咁
最離譜個次都係話NRT比佢地走 但其實根本你呢回事
某會員:飛頭等去廣州
買黎有撚用 都飛唔到出去
真野就唔好拎出黎講啦

咁落鳩人地面
飛到SIN
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞