[航空]連登飛機膠討論區122

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
咁 premium 客大部份係趕住岀 trip 要直航嘅
因航飛LHR賣得貴旺季都可以5班全部overbooked
更咪講QF飛18個鐘vs20幾個鐘
時間係好重要因素黎
我既時間唔值錢唔代表其他人時間唔值錢
以前真係有松山飛松山架我記得
當年冇xhs 好難比
似787 做到更多point to point 之後係咪會食左d hub 既traffic 咁,最後可能玩玩下d 人都係要中間落一落地transit
【乘客疑醉酒鬧事】國泰往芝加哥航班CX806中途轉飛東京成田。據悉有乘客疑酒後騷擾他人,觸碰、辱罵空中服務員,於東京遭逐出機艙後,航班繼續行程。
查實航空公司會唔會搵呢d搞事友賠
同早排SQ嗰單一樣
鄭中基單年單嘢好似賠咗幾百萬
鄭中基
最後咪又係因為政治
上邊放你先敢放

上邊唔放日本水產就係有輻射
上邊一放日本水產又突然間無輻射

無得搞架啦呢個地方
咩都政治行先
唔好話我地政治化
我地政治化得個9up
政府政治化真係影響經濟民生
其實班歐洲去澳洲客路途真係好轉折
之前搭SQ221飛Sydney
係見到唔少客d行李係唔知邊度出發
經FRA再去SIN先到SYD
甚至連boarding個陣見到d boarding pass
都係Lufthansa底紙黎

Project Sunrise要d航點配搭好準繩
先有足夠既時間競爭力
否則只係將而家既1短程、1中長程同1長程
變成2短程加1超長程,其實未必慳好多時間

加上以QF個配置
Econ坐19個鐘真係未必人人頂唔順
但係多左對手,SQ無以前咁志在必得賺盡就預左
英超球員踢完國際賽番球會 最少都要Premium高速番歐洲啦
歐洲五大聯賽有幾多同時係澳紐國家隊成員呀
政治先於一切 一大堆限制係度點發展
成個英超好似得阿木一個
澳紐國家隊大部分都係歐洲揾食架
仲有歐洲-南美一段

來自西澳大利亞的34歲男子科貝特(Wade Douglas Corbett),去年搭乘捷星航空 JQ 989航班時,在客機上喝醉後出現攻擊行為、擾亂秩序,9日在珀斯地方法院出庭。

法庭文件指出,科貝克登機前和搭機後喝了大量酒精,導致他對其他乘客與空服員做出不禮貌,甚至具有威脅性的行為。當空服人員拒絕提供酒時,他的態度變得有攻擊,後來不配合在座位上繫安全帶,還把自己鎖在廁所中。

飛機緊急折返在珀斯降落後,科貝克隨即被澳洲聯邦警察帶走,被控飛機上擾亂秩序與沒有遵守安全指示罪,被勒令支付9千澳元(約台幣19萬元)罰款外,還得另外支付8,630澳元(約台幣18萬元)的燃油費

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞