[航空]連登飛機膠討論區122

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
又係個隻閪貓

今期興遠攝留名
坐坐下Skyliner發現有驚喜
LM
聽日返工多得佢唔小 40公里沿途封路
k11 skies點算?
又情感勒索 真係人情味100%
CX不同意真係什麼都没了喎

其實未必會唔by🤔
佢唔開歐洲線澳洲線feed多啲客俾cx仲幫到cx
TPE- US West Coast 8月份旺季客座率已經冇想像中咁好

SEA反而係西海岸客座率最高,但DL得82%,壓力最大

LAX三間較為平均

情況最差係SFO,平均客座率得八成,8月已經算係旺季但都打唔爆,未來應該會有公司cut班次
你都痴既
載客率8成講到世界末日咁
踩台灣捧香港都合理啲丫
CX桃園香港得6成咪要成條摺柒左佢?
UKB搭巴士定鐵都要1個鐵,搭鐵重要轉車,KIX有特急一程過好好多
Load factor 穿八成有啲難搞唔知東岸點?

For reference, 直接用 PRK/ASK 粗略計吓, 因航七月北美 load factor 做到九成一。
https://news.cathaypacific.com/cathay-pacific-releases-traffic-figures-for-july-2024
穿八成難搞咁CX 台北香港67%係咪執柒左佢?
SeA可能分左少少sfo既人?
Sea好多公司都做promo
Btw 響度酸西岸飛台北loading‘低’既人夠唔夠膽po埋7月個數上黎?
可能?畢竟開得 SEA 啫係睇得岀多轉機客冇停留 SFO.

而家就睇邊個會收機先,唔似港台線,trans-pacific direct 落西岸嘅機肚貨冇咁好揾(所以 ANC 先仲有佢嘅存在價值,但係客機冇理由無喇喇停 ANC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞