[航空]連登飛機膠討論區122

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
block 7條亞氏保加仔算啦同佢泥漿摔角有咩意思?
需要 所以DFW都係照顧CX客人為主
RAP
唔岩聽就話人傻鳩話人咩亞氏保加
最得意果點咪就係香港本身武肺前係最高
而家跌左去中下游位置囉

真心冇影響?
笑鳩台灣人唔敢黎香港,冇左台灣人黎咪就係香港上唔番去既原因囉
唔打咁多字唔話自己mentor係機師點搭咁大個雞棚話捧香港呀
隻隻中文字睇得明
撈埋一齊就睇唔明
用中文入地點已經白痴
連自己地方個code都唔知仲痴線
CX最無謂係買左好多A320番黎
如果話比UO飛都講得過
寧願集中買A350 A330neo 777 787
講真我覺得大部份人都唔知,除非搭開飛機又或者好似LAX呢啲code 同城市名好大關係嘅
目的地唔知都算,自己屋企附近嗰個都唔識好似差咗少少喎
睇threads或者Fb都知班台北人咁多年嚟都係唔知松山係TSA
買錯松山-羽田呢單嘢已經舊聞到無得再舊
唔係成日去旅行嗰啲或者唔係負責買機票嗰個我都懷疑佢哋知唔知香港最尾嗰個字母係G
唔知真係好小事
唔對清楚就係問題
成日畀人話HK就HK啦,點解要寫HKG
人地KA時代就有23架A320/321,而買A321neo亦都係KA時代嘅決定

大把二三線航點適合A320/321neo
我反而覺得77P用落仲順啲 可能mon細+解像度低冇咁吃力
77W真係成日都freeze咗喺到唔郁或者反應好慢
佢講CX開DFW個conclusion已經完全冇世界觀
佢話開DFW係為咗搶先喺長榮開之前卡位

成日以為人地係追住自己嚟打
完全忽視咗DFW只係同BR條IAH一樣Alliance hub性質

反而呢到講俄羅斯問題同埋OW hub再加中南美洲影響仲全面得多

不過留言有人講CX一定會開返EWR我覺得都合理 一嚟美東係主力市場 二嚟做埋費城係一個good point
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞