[航空]連登飛機膠討論區122

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
空巴質量也下滑,有一次還被他抓到有新上任的員工就要上機去鎖星宇的螺絲,就請他們換有經驗的員工負責

點解我睇唔明
東岸數字較為健康

目前問題主要係SFO,要有人cut班次
一嚟CX歐洲線已經好多客
二嚟8月CX開873班 JX開124班 JX有幾多客feed比CX

要入盟除非JX做到啲CX做唔到嘅線 或者填到CX攞唔到嘅time slot先有得傾 如果唔係JX主力嘅東南亞台灣/北美市場完全同CX重疊哂
即係人地唔想要整佢飛機嘅技術員係白紙
一定要有經驗嘅人去做
同埋佢又講359 QC唔好 QR又話QC唔好但又唔見有多間又話QC唔好 究竟真係QC唔好 定有D人雞蛋挑骨頭
張國煒唔係因為要keep住個牌
先要定時揸下咩
Lm
月經一問 想問下大柴 Aria Suite 同新 PEY 去左邊

下個禮拜十月了
我其實真係唔明有咩要搞咁耐 英航77w 都換緊新J 同時飛緊啦
港台線重點喺機肚啲貨,之前啲 po 已經有其他巴打講過 HKG 貨運量仲高過 Memphis,好多客運線都係靠肚賺錢。
至於香港線會否減班應戰?孫嘉明說,雖然港澳客運需求不強,但香港畢竟是重要的貨品轉運中心,且兩岸航點有限,很多貨物還是得經香港轉運回台灣,有貨運需求撐住,客機得維持正常班次載貨,所以不會減班。

https://tw.news.yahoo.com/長榮航看2025-港澳線有降價空間-201000804.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAAHpgeXXJMxa_iSt-Eb0nWIBF9q3aDAA6cF3Kk6qjFKj6IZYHWfGESzld5-pddplOIOIVFGymxb-9huaYv8XGVt5_7a9VAmyiGZT6HLNPaWKDsnwQiVzCVb0Ad-lvMJJqSO7oR0C7mj9dOt_1bw92YFAyhw_jTqLi5ViujuLOFX27
需求不強
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞