【無窮購買力】低調置業討論區(61)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
尋日個8號波打東南風個窗食曬,屋企向東既窗都有漏水情況
做返防漏要幾多錢到
budget 5M 內樓
手上有1.5M
家人游說買新樓
話細啲都唔緊要
原因係1. 融資力強 2. 慳裝修及維修費 3. 上車不需一步到位

大家會揀新細單位定二手兩房?

上車唔需要一步到位咁點解唔買舊d將來換新d

舊換新樓面績無大差別
新一房放5~10年有機會到2或3房二手樓
佢地話

咩區先
同埋呢個玩法係base on 新樓一定升得快過二手
手上有1.5M
家人游說買新樓
話細啲都唔緊要
原因係1. 融資力強 2. 慳裝修及維修費 3. 上車不需一步到位

舊換新樓面績無大差別
佢地話

咩區先

但事實並非如此
本來已甚少公海講樓,噚日見到嗰個「學術硏究」講樓頂佢唔順,明顯睇樓都未去過誤導上車者,「長期等跌伏」陷阱嚟嘅,甚麼3X樓40年樓做唔到按揭業主要大平賣之類,直接用事實話比佢聽係冇嘅,樓市就係講供求關係

講開之前賣樓有個還價理由係做唔到9按,我同個aa講我預full pay買嘅

邊個post咁有娛樂性 有無link

https://lihkg.com/thread/376869/page/1

咩供30年供唔掂,講野仲無logic 過山野巴打,我開始掛住山野巴打了
山野巴打,你說服到你屋企人賣左層樓俾你炒股未

敢All in 先講,300插落去都震走咗

我記得佢話要平均成本法買入

平均成本法我覺得不如一注注買

問山野巴打啦
山野巴打召喚
手上有1.5M
家人游說買新樓
話細啲都唔緊要

舊換新樓面績無大差別
佢地話

咩區先

但事實並非如此

本來已甚少公海講樓,噚日見到嗰個「學術硏究」講樓頂佢唔順,明顯睇樓都未去過誤導上車者,「長期等跌伏」陷阱嚟嘅,甚麼3X樓40年樓做唔到按揭業主要大平賣之類,直接用事實話比佢聽係冇嘅,樓市就係講供求關係

講開之前賣樓有個還價理由係做唔到9按,我同個aa講我預full pay買嘅

邊個post咁有娛樂性 有無link

https://lihkg.com/thread/376869/page/1

咩供30年供唔掂,講野仲無logic 過山野巴打,我開始掛住山野巴打了
山野巴打,你說服到你屋企人賣左層樓俾你炒股未

人地話要買公用股架
騰訊唔係公用股

但佢之前改名入黎叫 700@2xx
可能二百幾蚊買左qq
宜家發左唔理我地喇

山野巴打係發左O既就返黎出post 屌打各業主啦
手上有1.5M
家人游說買新樓
話細啲都唔緊要

舊換新樓面績無大差別
佢地話

咩區先

但事實並非如此

長沙灣喜遇咁冷清

係咪英皇嗰個? 17XXX/尺,單支納米盤,最平都過4球,呢啲盤有條線就係4球,睇吓之前麗新嗰個就知
長沙灣喜遇咁冷清

係咪英皇嗰個? 17XXX/尺,單支納米盤,最平都過4球,呢啲盤有條線就係4球,睇吓之前麗新嗰個就知

平過4球一定大把首置同投資者都衝
長沙灣喜遇咁冷清

都short嘅,長沙灣單支納米,咁嘅尺價冇人諗,西營盤嗰個都瀨嘢,呢啲盤唔減價去唔到貨
長沙灣喜遇咁冷清

都short嘅,長沙灣單支納米,咁嘅尺價冇人諗,西營盤嗰個都瀨嘢,呢啲盤唔減價去唔到貨

喜遇都有成300呎 是是正正個廳有間房
翰林峰都ON99 170呎成5球野
發展商想TARGET咩客呢D盤...

冇野啦...原來佢地想TARGET FRESH GRAD

沈大師今朝live話樓市就快玩完,大跌在眼前,各位放心持有
長沙灣喜遇咁冷清

父母幹二代

父母幹二代

父母幹就全城匯啦,仲平過佢,大型屋苑鄰近港鐵站,買長沙灣納米單支樓除咗傻嘅
香港人d 錢 係咪收埋係床底 咁多錢
新post 留名

大把人禾稈冚珍珠

手上有1.5M
家人游說買新樓
話細啲都唔緊要

舊換新樓面績無大差別
佢地話

咩區先

但事實並非如此

港樓爆升前真係唔知佢地hold咩資產~

夠膽 all in 700 或者 BTC 咁今日就係富豪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞