【無窮購買力】低調置業討論區(61)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
全城匯7成買家用發展商一按...呢班人格硬上車定點 每月供款好重皮

從何得知?

前面貼咗,追返上面post
全城匯7成買家用發展商一按...呢班人格硬上車定點 每月供款好重皮

從何得知?

據發展商指出,約有六成買家採用集團提供的八成備用一按。惟據項目成交紀錄冊顯示,售
出的521伙中,總共有379宗,即佔73%的買家採用有提供八成備用一按的付款辦法(包
括240天現金即供付款及建築期付款計劃)。
  餘下142伙買家,佔27%則採用折扣率最高的120天現金即供計劃,但該計劃就不能
採用發展商提供的一按安排。情況反映買家不介意折扣優惠減少,高成數按揭才是至關重要,成
為樓盤銷情的主要推動力。

好多人份人工供得起,但無首期
師兄們…有事求教…如果入飛抽新樓…而嗰日唔得閒…但屋企人可以岀席…有冇計…??非玩嘢…虛心求教

明白…咁即係冇得救…抽中都冇用!

番工走唔甩
呢個城。點一啲都唔平,中層單位尺價貴過瓏門,食晒幾年升幅,就係低層得幾個單位平少少,都唔算平,估有排佢賣
呢個城。點一啲都唔平,中層單位尺價貴過瓏門,食晒幾年升幅,就係低層得幾個單位平少少,都唔算平,估有排佢賣

好多年輕人只睇lump sum
近期d納米樓都係低層開始賣上去

瓏門1房375尺都係5球幾,呢個城。點樓花要5球幾,肯定收好少票,管理費4.X,仲貴過瓏門,可能提供個600尺會所,發展商都癲嘅

好多年輕人只睇lump sum
近期d納米樓都係低層開始賣上去

瓏門有375尺單位,5月有成交525萬,14000/尺,即住,3-5年樓,發展商冇按揭plan,有首期不如去買呢隻,最近應該係560-600之內,收租我都收咗2年,投資嘅都唔諗佢

瓏門1房375尺都係5球幾,呢個城。點樓花要5球幾,肯定收好少票,管理費4.X,仲貴過瓏門,可能提供個600尺會所,發展商都癲嘅

會所=乒乓波台+張會議室長台

瓏門管理費都係3.6/尺,位置又唔係靚,天橋,垃圾房同街市,去買卓爾居仲平過佢,管理費都係2蚊尺
諗疊茵庭,卓爾居一定好過城。點,貴價單支樓位置垃圾想走貨難好多,睇佢收唔收到十五票

會所=乒乓波台+張會議室長台

唔奇㗎,呢啲單支納米樓個會所一千幾百尺就當係
太子逸新都係16000/尺,城。點賣15000/尺,計租值一定太子贏,呢輪納米單支係麗新開價正路,賣得好有原因
唔好諗城。點,第二區唔敢講,屯門區小弟有研究吓,呢個盤坐硬艇
師兄們…有事求教…如果入飛抽新樓…而嗰日唔得閒…但屋企人可以岀席…有冇計…??非玩嘢…虛心求教

明白…咁即係冇得救…抽中都冇用!

唔好諗城。點,第二區唔敢講,屯門區小弟有研究吓,呢個盤坐硬艇

發展商應該幾缺水...60日即付...冇備用一按

冇呼吸plan,要當正常買樓去銀行借,有首期過到壓測買佢把鬼,收租佬最少等年半買佢,我買間現成即收租唔好,隔離屯門市/時代廣場有貨吖

佢都有堆人會考慮
1. target 屯門分支家庭
2. lump sum 細,俾budget 唔多既人
3. 有部份人有新樓情意結,新墟除左呢度附近都無新盤

佢都有堆人會考慮
1. target 屯門分支家庭
2. lump sum 細,俾budget 唔多既人
3. 有部份人有新樓情意結,新墟除左呢度附近都無新盤

仲有強國人嘅,廢閪三寶比多30%稅+FP都制,呢個盤實覺得抵,反正去領南大學返學,新樓更好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞