【無窮購買力】低調置業討論區(61)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
買唔買樓選擇嚟,唔買都冇問題,居住、使用 =/= 擁有 已經講咗唔少次,唔買咪唔好眼紅人哋升值,亦唔需要批評人哋生活方式,有人鍾意慳錢打2份工買樓,佢覺得值咪得,世界上只有一種人會唔會太悶?

一切都係選擇,任何事都有風險,去超市買打雞蛋可能都有隻壞嘅,人生就係如此不停做選擇,冇啱定錯,唔好怨天尤人自己承受結果就可以

佢地眼中買樓即係衣食住行
政府一定要幫到市民置業
現價一定係“唔合理”!
次次係連登講買樓,就知呢個世界真係會富者愈富,貧者愈貧

咁佢地從一而終既目標都係香港建國 財富重新洗牌

冇問題呀,想推倒重來成本係條命,多人做死士實得,不過推倒後未必如願,可能窮過依家

凡事有代價,要推倒政權就要用條命去換,成功咗唔死嘅咪贏家

低成本嘅方法係移民去低生活成本嘅地方,全部都係選擇而已

班小朋友以為革命唔洗成本咁
就當你有班唔怕死嘅人啦
武器呢?唔洗錢?食訓柯都要錢啦
成班窮撚那有錢?咪又係要金主
做得金主嘅會無條件幫你?點都要返d著數
最後成功左,你真係覺得可以將所有有金人推上斷頭台?

鬥噏就可以建國,我都支持支持啊,但是港人始終同屬華人既基因,華人全球最多移民嘅民族。
香港國搞得風生水起,更多華人黎搶樓搶地,樓價幾平都好唔代表可以住大少少。

出命定出錢,正常華人一定係後者。
買唔買樓選擇嚟,唔買都冇問題,居住、使用 =/= 擁有 已經講咗唔少次,唔買咪唔好眼紅人哋升值,亦唔需要批評人哋生活方式,有人鍾意慳錢打2份工買樓,佢覺得值咪得,世界上只有一種人會唔會太悶?

一切都係選擇,任何事都有風險,去超市買打雞蛋可能都有隻壞嘅,人生就係如此不停做選擇,冇啱定錯,唔好怨天尤人自己承受結果就可以

政府一定要幫到市民置業
現價一定係“唔合理”!

佢哋唔係冇屋住,post有幾多人瞓街嘅? 一個都冇,主要係唔想同屋企人住,唔想比市值租金,唔想住細住遠住舊,唔想改善收入財務狀況適應遊戲,要遊戲改規則去就佢嘅能力,無視現實中好多人通過努力達到,邊有得救?

大家覺得買幾十年樓大d定半新樓細d好
怕買幾十年樓第日難轉手

個人喜好,我會選大面積解決現有問題住得舒服啲
大家覺得邊度買dyson v8好
而係咪真係咁好用?
而係咪真係咁好用?

Hktv做緊4780特價
我見正負零都幾正咁,不過已一早買左v8

無錯

政府一定要幫到市民置業
現價一定係“唔合理”!

佢哋唔係冇屋住,post有幾多人瞓街嘅? 一個都冇,主要係唔想同屋企人住,唔想比市值租金,唔想住細住遠住舊,唔想改善收入財務狀況適應遊戲,要遊戲改規則去就佢嘅能力,無視現實中好多人通過努力達到,邊有得救?

根本成班都係小朋友,可能中小學生
而係咪真係咁好用?

我都見正負零唔錯,係吸頭小咁d
用落v8好用嗎?

無錯

好奇怪
工作上接觸唔少23至26後生仔女

發覺佢地選擇埋怨
而唔係積極面對 去fight back
而係咪真係咁好用?

我都見正負零唔錯,係吸頭小咁d
用落v8好用嗎?

我自己有養貓,係好用,多數淨係吸地下
我覺得吸頭細無問題 佢個設計好似又輕身又慳位

而係咪真係咁好用?

幾個星期前,百老匯買係呢個價,包七件頭。
唔睇價錢,好駛好用,方便靈活,除咗地板主要用黎吸入牆吊櫃內櫳。反正真正乾淨都係要手抹布。

呢個業主post,冇父幹上到車嘅大把,傾嘅係現實問題,唔係天馬行空,入嚟把鬼咩

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞