【無窮購買力】低調置業討論區(61)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike

差唔多要開新post,喺街,搵人接力

下個POST個主題係??

隨便啦

81台肥佬出沒,師父辛苦為咗大家

貼錯

樓王想請教下,息口同樓價有無關係?
未來加息會唔會令樓市向下?

冇加到十幾厘冇關係,2004-2007係加息週期,6、7厘息,樓價一樣升緊,依家加盡三厘,fed 講嘅,仲要唔知幾多年先到,一有問題又唔加兼減

+X哥都話1,2年內睇唔到樓價會跌,要調整都要2018年尾後,幾多唔知啦

尋日last day最後決定去 荃城匯入飛
2019年先入伙係最大隱憂,怕一供就負資產
但新界西三房新盤賣埋荃灣就唔知邊度有

邊度睇2018有咩新盤時間表?

横乳開賣嗰陣都聽過同一番說話...
有冇大埔巴打 屋企人想買間3房1套自住
700萬係咪冇乜選擇 睇過翠林閣但銀行估價同業主個價差成6 70萬
係咪買唔過
新盤又太貴買唔起

同埋 用700萬去買間居屋會唔會唔係咁好
但就大少少 驚將來跌既話 係咪買私樓好d

怕就唔好買,買就唔好怕
租樓日日賺

城.點開左第2批 好似加左價

第一批賣成點?
【屋企有祈禱室先係真有錢人】低調置業討論區(62)
https://lihkg.com/thread/382981/page/1?ref=web

新POST
【屋企有祈禱室先係真有錢人】低調置業討論區(62)
https://lihkg.com/thread/382981/page/1?ref=web

新POST

過檔,消滅呢個
ppp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞