【無窮購買力】低調置業討論區(61)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
香港人d 錢 係咪收埋係床底 咁多錢

港樓爆升前真係唔知佢地hold咩資產~

夠膽 all in 700 或者 BTC 咁今日就係富豪

香港人d 錢 係咪收埋係床底 咁多錢

港樓爆升前真係唔知佢地hold咩資產~

夠膽 all in 700 或者 BTC 咁今日就係富豪

留名

關於漏水
如果一隻窗唔搭棚搞
2至3工左右
即係大約5千

如果有裝修佬接嘅話
budget 5M 內樓
手上有1.5M
家人游說買新樓
話細啲都唔緊要
原因係1. 融資力強 2. 慳裝修及維修費 3. 上車不需一步到位

大家會揀新細單位定二手兩房?

上車唔需要一步到位咁點解唔買舊d將來換新d

新樓唔係先一步到位咩?
留名

關於漏水
如果一隻窗唔搭棚搞
2至3工左右
即係大約5千

如果有裝修佬接嘅話

如果只係窗邊漏口,補漏吱D膠就得,咁唔使幾工添啦
如果外面牆都有漏,咁又要搭棚唔止幾工添
結論:一係好平,一係好貴
手上有1.5M
家人游說買新樓
話細啲都唔緊要
原因係1. 融資力強 2. 慳裝修及維修費 3. 上車不需一步到位

新樓唔係先一步到位咩?

新樓3房就一步到位
新樓1房/舊樓2房都唔夠完美
手上有1.5M
家人游說買新樓
話細啲都唔緊要

新樓唔係先一步到位咩?

新樓3房就一步到位

做咗好耐cd rom, 第一次留言
想問有冇人上星期入票全城匯但抽唔到?
我aa話張票可以自動復活,唔知真唔真?
手上有1.5M
家人游說買新樓
話細啲都唔緊要

新樓唔係先一步到位咩?

新樓3房就一步到位

仲要係地鐵上蓋

手上有1.5M
家人游說買新樓
話細啲都唔緊要

新樓唔係先一步到位咩?

新樓3房就一步到位

仲要係地鐵上蓋

唔係估晒咩?重有貨?

唔係估晒咩?重有貨?

手上有1.5M
家人游說買新樓
話細啲都唔緊要

新樓唔係先一步到位咩?

新樓3房就一步到位

仲要係地鐵上蓋

我都係講下笑

融資力強依個point要認真諗一下. 有辣有唔辣, 要知道當中既風險. 之前V巴係舊Post有分享過.

而家發展商包底幫你做多兩成按揭, there is no free lunch. 一係就層樓溢價賣出, 一係就發展商預左食你果兩成高息按.

講緊全城匯既話,係食你八成高息按,佢好似冇做淨二按
手上有1.5M
家人游說買新樓
話細啲都唔緊要

新樓唔係先一步到位咩?

新樓3房就一步到位

仲要係地鐵上蓋

我都係講下笑

融資力強依個point要認真諗一下. 有辣有唔辣, 要知道當中既風險. 之前V巴係舊Post有分享過.

而家發展商包底幫你做多兩成按揭, there is no free lunch. 一係就層樓溢價賣出, 一係就發展商預左食你果兩成高息按.

講緊全城匯既話,係食你八成高息按,佢好似冇做淨二按

我都記得係,發展商按先有折扣減價

估張票下次加推再抽

估張票下次加推再抽

係呀 就係2/9加推果4百幾間
我個aa話唔使再簽紙,有啲淆
手上有1.5M
家人游說買新樓
話細啲都唔緊要

舊換新樓面績無大差別
新一房放5~10年有機會到2或3房二手樓
佢地話

咩區先
同埋呢個玩法係base on 新樓一定升得快過二手

但事實並非如此

手上有1.5M
家人游說買新樓
話細啲都唔緊要

舊換新樓面績無大差別
新一房放5~10年有機會到2或3房二手樓
佢地話

咩區先
同埋呢個玩法係base on 新樓一定升得快過二手

但事實並非如此

城點塊地投貴左 而家想用呎價2萬賣
心諗屯門咁大想頭

睇清楚兩房則,其實係一房半黎
城點塊地投貴左 而家想用呎價2萬賣
心諗屯門咁大想頭

2萬? 有排擺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞