[KPOP] K-POP 2024討論區 (21)

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
AKB同Kpop團風格差天共地
睇開後者嘅唔會對前者有興趣
除非前者真係好有實力嘅先會留意吓
得宮狗嚟韓國做idol簽到大公司呢而佢的確係比AKB嗰陣成功得多,AKB邊有coachella邊有NBA邊有名牌代言
其他人都係啲細公司,但之前呢度啲巴打話高橋朱里雖然隊嘢解散咗,但佢自己開公司都撈得好掂喎
唔係做成世,始終都要離開
離開AKB之後,大部份嘅星途都係麻麻
已經得罪咗Army啦喎
高朱個團未散,係佢份約年期短(其他7年,佢5年)。
係 上面講咗一出道用BTS師妹個朵搵食,佢冇提過BTS但都已經得罪咗
LM
2NE1 幾十萬人排interpark
個場得3000個位
一開始無咁嚴重
閔老母單嘢喺道搞風搞雨之後真係比外國Army反
抵啦
k-pop
【作品】為主
【演出】為副

AKB
【演出】為主
【作品】為副

btw,

韓糸本土例子:Collar
日糸本土例子:LollyTalk

IU為超過100名的巡演工作人員準備了特別禮物!善行舉動引發熱議

IU的善行被公開後引起了熱議。

最近,IU的巡演工作人員在自己的社群媒體上寫道:「她的豪舉!為了辛苦工作的工作人員,給所有人安排了商務艙……她的名字是IU。」

據悉,IU為了感謝超過100名在巡演中辛苦工作的工作人員,自費購買了商務艙機票。一直以來,IU透過持續的捐贈傳達了善良的影響力,她對自己的工作人員的關心也引起了廣泛關注。

https://www.kpopdays.com/?p=101810
人美心善
一睇到個場 都係放棄算
得3000個位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞