[KPOP] K-POP 2024討論區 (21)

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
book 貨車車番suga番屋企先啦 醉倒街頭
國寶點會有事
撞死人都冇問題
唔係bts都無今時今日嘅韓國
講真Samsung LG都無bts咁大影響力
BTS殺人都冇事啦區區酒駕算啲咩
相反,如果件事涉及NJ成員嘅話....
JYP's artists 2024 comebacks' highest Melon daily ranking
DAY6 - Welcome To The Show - #17
Nayeon - ABCD - #94
NMIXX - DASH - #100

ITZY - UNTOUCHABLE - #101
TWICE - One Spark - #114
Stray Kids - Chk Chk Boom - #120
Lee Junho - When we meet again - #572
NEXG - Ride The Vide - Out of top 1000
NiZiU - Rise Up - Out of top 1000
XDinary Heroes - Little Things - Out of top 1000
你班haters知唔知佢地d歌救左幾多人
focus amy

我當年想衝出街俾車撞嗰陣有隻amy拎住個bombox (say anything style)播bts首faker love
雖然聽唔明韓文但feel到個旋律係想拉返我返嚟
Nct yuta同jaehyun同期出solo定點
Yuta好似冇乜宣傳咁
防彈其中一個咁特別、咁標青既地方就係歌詞
批判性既歌詞 記錄成長經歷既筆跡
最近先多返內容比較輕鬆既主打
當你聽歌睇舞台都好感動時
睇埋歌詞就會喊
佢地既歌可以陪伴人渡過最灰暗最痛苦既日子
識左防彈先知可以就咁聽歌聽到喊
唔洗睇埋MV、電影先一齊喊
歌曲本身已經極powerful
每一個AMRY都會叫你:一定要睇歌詞
閔熙珍真的辦 K-POP 脫口秀!話超多、演講時間是別人兩倍

閔熙珍與 HYBE 的糾紛初期,在「至暗時刻」憑藉一場傳奇式脫口秀記者會,讓輿論逆風翻盤,後續無論 HYBE 祭出甚麼手段,都無法動搖外界對她的支持。此後閔熙珍接受警方問話,怎料長達 8 小時調查,被警方吐槽全是她在說,因此要追加調查,引發網友們爆笑,更希望能直播過程。

相信不用多說,大家應該都知道不可能事,但是「現代信用卡」今(7)日宣布為期三天的「達文西汽車旅館」,當中出席者包括閔熙珍,將於下月 27 日星期五舉辦講座(脫口秀),屆時她又會有什麼驚人發言,引發期待。

根據介紹,「達文西汽車旅館」是文化融合複合活動,透過講座、表演、展覽、街頭表演等豐富多彩的節目,可以認識藝術、學術、管理、技術等各個領域的偶像。

今年共有 39 組節目,參與講座或是演出的藝人包括,《怒嗆人生》、金球獎得主史蒂芬·連,歌手 RAIN、宣美、Zion.T、The Quiett 等,ADOR 代表閔熙珍也在名單之內。

而閔熙珍的演講主題是「打破 K-POP 公式的製作者,閔熙珍的自由風格」,公告的演講時間爲 100 分鐘,更特別的一點是,演講時間是其他人的兩倍!

https://luvkpop.com/news/artist/54196/
一個日本一個韓國
但好似未有日期?
NJ一出道都孌童風波啦
有閪事咩
Bts會收皮?
有無pk嗰吓睇?
搵咁多錢就搭的士啦
距離上年11月嘅BE都未夠1年 中間大大小小嘅綜藝talk show 上個月嘅2場online fan meeting 呢啲你又睇唔到嘅

佢地依家嘅目標係衝Grammy 呢啲極排外嘅獎唔用英文歌 唔通用韓文歌咩 加上呢3首英文歌都係針對武廢而出 好大愛膠咁希望大家係疫情下都能夠有啲歡樂啫
作為fans 身邊都有唔少ARMY好想佢地出韓文歌 但我自己又覺得趁未入伍 個勢仲係到咪努力衝下Grammy囉 都望佢地圓夢
所以樓上講咩世界彈出呢啲咁嘅歌冇人聽乜乜乜 呢啲說話真係好難聽 起碼現實世界真係好多人因為今次首歌而得到幸福感 包括聾啞人士 係好大愛膠啊 但呢種大愛膠係呢啲情況下都冇咩唔好啊

現實世界夠壓抑啦 聽下歌放鬆下心情唔好咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞