香港近年得劍擊拎到金牌,更證明香港只係一個有錢人玩晒,窮人含撚嘅地方

527 回覆
1139 Like 121 Dislike
自己廢就妒忌人啲父母有錢
所以有啲人注定一世窮
有咩好酸
你有一億都未必養到一個天才
呢啲要講運氣
階級係習慣唔係財富,憎人富貴厭人窮先係無產階級習慣
一句講哂就係99%精英只會係有資源嘅精英家庭到出嚟,淨低果1%平民出生嘅精英係極少數天之驕子….
應該得非洲窮到傻跑馬拉松拎金牌嗰啲先係憑實力,其他都係買嘅
樓主都on9
你窮,你去到邊都要含撚架啦😂
就算最普通既游泳都唔係憑天份可以去比賽,好似話要JOIN D有錢人既泳會定私樓既club先join到
nba背後有大market先養到 直播合同幾大
NBA啲黑鬼
你好戇鳩,大把平民喺屋村學校都有得玩劍擊
你屋企無錢姐 , 大把人有
佢地除左實力之外都算係贏基因,黑人肌肉同骨骼真係好過其他人種一大節…佢地係陸地上係佔優,落左水就….
落場架車係自備。炒爛一架蝕幾萬。就算單車舖有運動員優惠都要比2萬幾去買車架 同田徑淨係比錢買對鞋差好遠
有錢都係實力嘅一種
唔好咁撚中2病同多愁善感啦,大撚把運動門檻低啦,你都識講啲細路去踢波,夠努力有天份都可以喺經濟低門檻運動度發圍

不過你一講錢就大把憎人富貴嘅連登仔,跟住俾正評
ching曲線?
所以不嬲都覺得奧運邊個拎牌關我𨶙事
不嬲做得運動員入到大賽都有d 家底
點先算贏到巴塞
幾萬使唔使講到家底呀
咁9成香港人都好有家底啦
都係要有運動星探搵出黎再燒錢燒資源,先拎到過去參賽㗎

根本運動去到比賽層面就係咁現實兼夾只係game show 係唔知點解啲人要咁矯情係都要拉番去「運動員好努力㗎,體育精神乜乜乜」,仲要原來啲運動員攞咩獎都唔關自己事冇豬肉分嘅
窮人如果都可以上位就慘
左膠當道
所以ching都係覺得家底比較重要?因為個個運動員都努力,但無錢無家底連想做運動員去努力嘅機會都無?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞