香港近年得劍擊拎到金牌,更證明香港只係一個有錢人玩晒,窮人含撚嘅地方

527 回覆
1139 Like 121 Dislike
康文署年年資助左一堆普及體育活動 平既幾十蚊都有得玩
但班日日屈係屋企既9UPER照樣話 無呀無呀 政府無做過野
比你咁多資源你連奧運資格都無啦傻仔
不愧係連登酸民
粵劇特朗普
冇錢連努力既資格都無⋯⋯
樓主雖然放負,不過都有佢既道理。
人地成功恭喜人地,成功一定係付岀好多。
幾時有社會要公平呢個觀念,千古以來,都係唔公平架啦。
點解要覺得奇怪?
難聽啲講人係有分等級
邊有人屌過政府出錢養運動員係浪費公帑,反而成日聽人屌政府出得唔夠多錢去支持運動員
連仔打飛機咪第一囉 。 又唔駛錢
不如問吓有錢嘅時候,筆錢用咁去邊?
唔敢講全部
但係樓主加埋上面嗰堆怨天怨地嘅廢柴
就一定係
難在奧運資格好撚難攞
咁即係佢哋自己問題
衰啲講句,就算免費參加,場地喺佢哋屋企附近都唔會去
同欣宜攞女金原理一樣
一出世就要返工
唔係為興趣仲可以堅持做唔係更加勁咩
窮人含撚就緊嫁啦人哋上幾代種落嘅因嚟
讀書嗰陣見唔少啦
成日話要返教會,所以唔可以練波打比賽

點知打完喺街見到佢地成班fd出街玩
細路吸收呢啲傻閪負面情緒大嘅話
好易反社交人格
有,田徑類
果類唔需要大量資源堆,靠死操有機會突圍的項目窮人係有機會

有錢區會有更先進訓練系統, 就係訓練效果事半功倍,其實玩咩都已佔優
而劍擊的天價門檻已經趕絕左窮人, 個pool細左自然易
公立小學都有得玩 門檻又有幾高?
屌樓主浸憤世味真係肉撚酸到
係啦係啦所有野都要全部絕對平等 你先滿意丫嘛

就算比足機會你你都只會係一條廢柴
其實就係咁
不過啲人到時又拋啲努力論出嚟,話你地係啲咩酸民㗎啦

正能量~yeah~
試當真ca姐ex (劍佬) 係咪都係有錢仔?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞