香港近年得劍擊拎到金牌,更證明香港只係一個有錢人玩晒,窮人含撚嘅地方

527 回覆
1139 Like 121 Dislike
關咩中唔中國人基因事 依附權勢度度都有啦
唔通投靠失勢派別咩

如果腥港計 是但舉個例子湯渣驊
有錢有家底 老豆老母就唔會嘈?
有啲細路住豪宅都跳樓啦
懶完一樣又一樣
真係買返嚟喎 平時裝備要買 場地都要買
無關係都可以恭喜人。
你行過見到人求婚成功,都可以講聲恭喜曬,都同你無關既
依個又真係
兒登仔出post 一味喺度depress 唔抵得人哋成功 同埋鍾意落井下石 睇人仆街 圍下爐 第日準時返工 比老細燃契弟
你兩句野都乎合事實
但係兩句野無必然關係
連登仔真係連登仔,人地拎完金牌唔夠幾個鐘,就諗呢啲錢呢啲家境問題帶黎既唔公平既人。

正常人睇到都係欣賞,諗下人地身上有咩值得學習,點樣令自己進步。
上面咪數咗幾間地區banding唔高嘅中學
其實搞咗劍10幾年

又可以拎翻呢張圖出黎
滑雪/ 水上個d都好貴
下村出身唔代表啲乜
重要係佢讀邊間學校,學校提供乜嘢資料俾佢
好多運動員都係由中、小學開始撻著把火
樓主只係分析緊唔係諗住玩劍擊突破階級封鎖
因為部分奧運項目幾乎都係有錢人獲獎

時事台就老作任何運動項目都係有錢人獲獎
唔該自己睇下非洲國家長期都有項目佔優

所以就會見到個別項目中富人優勢極大

時事台又吹劍擊興趣班好平,現在講緊打比賽層次,你同人講靠興趣班?
仲要學歷勁高

當然某啲連登仔就會話屋企人有錢唔洗細個出來搵食可以專心讀書

佢地可以咁講嘅
玩運動為向上流
戇撚鳩
冇條件,你想努力既資格都冇
咁都唔使屌人靠家底靠政府
好mean
有50k 已經好叻叻豬
月尾出糧有一大舊錢去食好西旅行 炒賣

成世人為左賺錢 返工返到五勞七傷 直到入棺材都唔知人生做過乜
唔通走去同佢哋講你幾時離婚咩?
李慧詩睇落唔有錢
呢啲小眾運動梗係要燒錢啦 平時無人睇 無商業價值

但一講香港大眾運動又無人理
其實香港人根本就無文化根底
公道講句 玩運動向上流唔一定係錯 不過係地區性, 係香港就一撚定做唔到
但你睇下nba 把力架 全撚部都係透過運動改寫人生
有人家嘈屋閉會走去啪丸
有人家嘈屋閉發奮離開個屋企
有人家嘈屋閉就落街跑步
所以佢哋潛意識上同紅衛兵冇分別
只係政治立場唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞