香港近年得劍擊拎到金牌,更證明香港只係一個有錢人玩晒,窮人含撚嘅地方

527 回覆
1139 Like 121 Dislike
天下無不是之仔女
其實有好多低價/免費試堂,真係有心有天份係有機會,要籍口永遠都有
根據連登
c 朗廢過陳七
wc 008
個老師連登仔黎
其實我識樓主
佢的確係貴族運動嘅天才
只係生於此刻 佢只可以出個post
佢地上堂發夢,班運動員就出去玩學界比賽
佢地落堂打機,班運動員就去練習

仲未計星期放假都要繼續練同比賽
有啲仲要暑假幫手教波教跑賺生活費

然後連登仔一句佢地有錢先玩得起運動

佢地揸GTR使炒?
馬項門檻應該先係最高
C朗香港出世會變劉馬車
無話佢唔努力,而係其他人用同樣嘅努力,得到嘅可能都未及佢嘅一半
呢個世界係咁唔公平,有人就係會擁有較多嘅資源,而對於呢個金牌得主,我都尊重,只係無個種所謂嘅激動人心。
佢擁有資源,努力為無資源去奥運嘅人攞獎,唔係本份咩?
係d on9仔先會咁單純講真 背後其實隱藏左依個社會幾多既黑暗同真實你無錢玩條撚?

你再睇下上面一推由細訓練到大就係為左拎一面金牌俾上面威,但個小朋友成個人生都係運動運動on9 jai 無咁單純開心啦
咁有錢又點?唔洗辛苦唔洗流汗唔洗練?
咁係地屋企有錢咪一樣係付出過,除非中六合彩既姐
試完啲基本低價/免費堂之後,然後就慢慢發覺冇咁嘅家底,唔會玩到上去
亦都因為連基本可以support到自己嘅家底都冇,唔會做到成績去申請funding,只會俾人當做唔努力冇天份

we~~~~~~
好嘢連登仔又搵到位入人可以justify到自己唔成功唔係自己嘅錯
駁唔到就無視
有奬

十大勁歌金曲🤪
合唱,只係半個🤣
你搞錯晒

玩得亞運同奧運呢個Level已經唔係為拎牌畀上面威或者搵幾多錢

係自己人生意義同追求

建議識多啲運動員了解下先
窮人嘅希望係主耶穌
無可否認窮人難度係高好多,但可能性唔係0
地硬
所有玩器械、裝備嘅運動
全球都係咁㗎啦
又唔係香港獨有現象

畀你英國踢波去到咁上下水平
咪一樣有天花板
入唔到大會
邊有高薪、營養師、體能教練、軍醫⋯⋯跟你?
咪一樣要去做廠賺生活費
其實有錢個班普遍基因都好啲啦
你估真係個個靠運搵錢咩
好似打機內置有神器lol
屯門安定邨商場都有個劍擊學堂都叫做變咗平民運動,平民拎奧運唔再係幻想
其實真係本份來
所以佢贏完都話係幫大家贏
咁多資源投資係佢身上 佢係應該的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞