香港近年得劍擊拎到金牌,更證明香港只係一個有錢人玩晒,窮人含撚嘅地方

527 回覆
1139 Like 121 Dislike
讀完書仲唔返工都俾屋企人屌死啦 練碌撚呀
窮人早啲出嚟打工仲玩咩運動
算吧啦,陣間嗰幾位user 又會舉一大堆興趣班例子出黎話你地點廢點廢怨天尤人㗎啦
講緊上到去比賽嘅舞台,佢地係咁講好多機會參加興趣班
外國點同香港比 西方咁注重體育發展 美斯C朗屋企唔係好有錢 但美斯屋企發現到美斯有足球天份 傾家蕩產 陪佢依度求嗰度求 最終有球會發現到佢嘅天賦資助醫好佢嘅侏儒症去培養佢先有依家嘅球王 相比之下香港嘅運動員 香港政府又擺幾多錢喺香港運動員身上 唔喺屋企有少少加底撐住 應該有九成都揸兜
有錢的確係少好多限制
但人地拎冠軍就搵位入黎屌鳩自己父母
連登仔日日都有d咁嘅post
怨天怨地懷才不遇
On9仔,懷才都唔一定會有人賞識你,如果資源都無,就更加無得講,唔好衝出來柒好嘛
田徑係人種決定你有冇得玩啊,田徑項目好食dna
以前真係,二三十年前,退役會食屎,有而家呢一代係因為有以前嗰代傻仔肯食屎,拉到啲資源

而家唔係,因為有運動員計劃,運動員身份可以保你讀大學,再衰啲大不了咪大學畢業出嚟做紀律部隊,唔使瞓街嘅
打得起要private練,舊錢每個月其實真係唔少
首先要畀錢練到出成績,入咗港隊唔代表你完全唔使私練,一樣都要畀
不嬲體育都係有錢人玩晒,睇下d窮國邊有咁多運動員有牌?最多牌一定係發達國家。
係啦係啦社會垃圾 知你現實有幾失敗要靠踩人地嘅成功嚟減低自己嘅自卑感啦
而家做kol做廣告代言 教下波 已經唔洗擔心生活
你啱,你繼續啦,你實係人生勝利組,不食人間煙火頂啦
係㗎!我唔講嘢真係有人會話我啞㗎!
成積好到可以出去比賽咪一樣咁慘

本港是唯一一個沒有標準溜冰場的參賽冬奧地區,故呂品韜過去多年來需要長駐外地受訓外,出戰冬奧選手賽前夕,他每日更要到東莞受訓,舟車勞頓。

更慘的是,政府的資助由2006年的30萬元,減至今年的15萬元,出手如此寒酸,非常離譜。

到呂品韜去到索契參賽,竟無隊醫隨隊,他腳痛要問中國隊借膠布,隨行的某幾位代表,只在他接受電視訪問那天才出現。
我唔鍾意香港
我就算死都死係韓國同日本
香港無野值得我留戀
對香港感到煩厭和噁心
條友似弱智鍾意包拗頸
係咪冇睇新聞?滑板第一條友都冇得出賽啦on9
窮人日日返工就係為咗提供服務畀呢啲食飽唔憂米嘅人,佢哋拎牌果六百萬咁多位納稅人都有份

有冇人肯定過呢班人嘅努力,去幫呢班窮人?
未必心地唔好

可能係自閉症
見過有人走去問阿伯點解佢咁老都仲未死

體諒下
佢地唔會正面回應
佢會話你酸佢
又會話你仇富
然後佢又眨低你係窮人
最後佢唔承認自己仇視窮人
但係佢繼續眨低窮撚。

滿嘴大話
睇得出佢應該不愁衣食
香港人不嬲都係白鴿眼 好勢利架啦
其實勢利唔緊要
問題係虛偽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞