香港近年得劍擊拎到金牌,更證明香港只係一個有錢人玩晒,窮人含撚嘅地方

527 回覆
1139 Like 121 Dislike
住過牛頭角下邨未?
窮撚都玩得
個人口基數極大
才能同努力缺一不可
連登仔又賴美斯喺香港出世都係做 7-11
所以嘥鳩氣
見識過朋友仔女訓練 。。跟本好似打機課金咁。。真係有錢就就勁。。再加有天份就世界級
承認人地就係咁勁好難咩
雞蛋裏挑骨頭會比到優越感你?
最低成本可能係藍球足球
但飲食方面都好燒錢如果要健康身形
最低成本可能係籃球足球
但飲食方面都好燒錢如果要健康身形
沙田梁文燕10幾年前已經有「新界劍壇搖籃」之稱
成日同林大輝鬥
仲需要證明咩
有錢請好教練針對性訓練
無錢落街拎住支樹枝篤
樓主分析下奬牌背後要幾多資源先支持到
班友就淨係話樓主否定人努力
邊度有話佢唔努力
冇錢都冇撚得你努力啦
牌都冇過
其實要成功唔一定拿奧運獎牌既…但都間接證明想成功有錢人係容易過窮人甚至一般人好多有錢人自細培養興趣,咩都識,想深入d洗d錢只要有心就可以玩到好勁,普通人一黎屋企人都未必比佢接觸咁多,二黎佢咁既年齡都要返工,放工邊有時間去練,係冇得玩
不嬲運動都係啦
公屋仔試下同窮父母講話想做運動員
一定俾佢地打到飛起啦
我諗梁文燕個位點窮都唔會窮得過基智

基智嗰個位差唔多係全觀塘最窮既地方

同埋地區排名僅僅高高雷一名
因為運動比賽本身就係咁,特別係奧運
嗰啲參賽者感人小故事,多數都係出自成個國家都係窮嗰啲地方
一句講晒 江屋企人有冇公屋?無就行開啦 有錢極都有個譜 分分鐘佢全家住緊層負資產 樓價跌咁多 有公屋單位保值仲可以大幅度財富增值 江呢啲賺頭蝕尾
有番咁上下年紀嘅話,應該會記得游水鯊魚戰衣呢樣野
單車係10幾萬一架都有,但係呢個係裝備撚標準,如果咩運動都要用裝備撚標準冇一樣運動會平
就算玩田徑, 飯都唔知食唔食得飽, 比m 記佢食就大撚獲
連登仔真係咩都可以屌一餐
劈開友可參加?
香港地做運動員壽命咪最多10 年
其實好撚大risk
如果生捱拎唔到奧運牌 退左役坎坷到變社會低層冇錢冇名冇職埸技術 生存唔到

一將功成萬骨枯 就算屋企好有錢經濟支持 到頭來又有幾個咁有決心香港地做全職運動員
真的令你廢係你思想同格局,人地拎獎牌理應替人開心,而令你就諗埋晒啲負面諗法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞