Samsung Fold / fip 討論區 (5)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
聽相熟嘅整機師傅講
衛訊嘅回收價應該會好啲,買貴機就會回收價高啲, 啱先經過衛訊已經收左舖,實測唔到
林雪網有人放fold5全新行貨有單512 7000
搞到想放咗部s24u加錢換
yes 理解唔到收返得四千幾。如果收到 9000港紙,貼5000 會有一批人每年keep 住換新機玩,佢都長做長有
真,年年換嗰班邊有興趣要你啲sound bar 喇叭同一千蚊配件

你仲要一年前用7字頭收fold 4 包刮花
依家開2字頭

咁啲舊客索性等iPhone 好過

啲marketing budget 放落trade in 度好過啦
咁等佢flip 6 減價個時睇下
12gb ram 我覺得都幾有誠意既
畢竟an 機需要多ram 先順

個藍色幾靚 但細摺我身邊又無人用
想知條痕用左一年會顯眼幾多

但我fold4 出個時就買 到而家條痕都係差唔多
等節日買是常識吧
個畫框乜鳩嘢嚟
係咪好似homepod 咁嘅嘢不過佢係有個mon 咁解
睇完個所謂預購優惠 個心都涼撚咗半截
無mon 架

相架加三星版homepod 囉
吓,仲以為好似iPad咁
有無ching 收到優惠碼?登記左但咩都收唔到
我pixel fold 同 zfold 5 都有, pixel fold 就係外mon 正常手機比例,摺埋用係好正,但打開mon d app 支援度差過zfold,因為多數 app 都預你係直度,夾硬開full screen 都會傻,同埋睇文件網頁呢d 商務應用都係直度好d, 所以明白點解三叔最後都係唔改比例,甚至pixel fold 2 都吹緊會風改番打開mon 後係直度

其實新出vivo / honor/oppo 呢d 大陸機外mon 都係約 20-21:9,你可以話好過三叔22:9 嘅,但一定唔係正常比例
如不需要trade in優惠 送65W充電器
孤寒到 好撚肉酸
我都收到 送埋啲垃圾 真係on99
而且Flip5 512收得1650(未計+800), 真係X佢
Fold 6 香港好似定價無加?
但係cut預訂優惠?
Fold 5 減價未?
加左800 (同外國一樣)

預訂優惠就兩睇

trade in 收機價明顯比上年低
教育商店仲難睇,機價求其減5百幾敷衍了事連9折都無,香港代理真係大種乞兒黎
同價買到512都OK,分咗12期
mon一定要畀錢
s23 ultra要畀幾百蚊
其他零件就唔知了
我買埋錶edu 價仲係貴撚到
平時教育店一般係88折,今次連9折都無,搵佢阿媽買啦
白色機點解唔買白色套
今次係貪佢red 卡+10%
咁就打返和
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞