Samsung Fold / fip 討論區 (5)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
佢無upgrade相機已經唔洗諗
漫畫: Mihon, 漫畫人mini
ebook: ReadEra

另外推介一隻二戰卡game KARDS, 用fold玩一流
fold 6 真係完全唔掂
唔係大陸機打唔入國際市場
一早秒咗samsung呢間垃圾
我用緊s21 ultra ,諗緊轉fold 6 定s24 ultra. 咁睇係咪用返s24ultra 算?
主要係擔心大陸機有後門,就算國際版都唔多放心。如果有研究話國際版乾乾淨淨的話,一定會買來試下,唔駛局住用三星
其實仲有pixel既 software勁 不過hardware廢
我睇緊oneplus open, hardware正(但8gen2)
屌你三星無新意
諗住用s24 搭大陸摺機用 , 但係帶兩部機出街又好反智
真係好易壞?我fold 4 壞2次,真心想問大陸機係唔係仲差?不過都暫時都唔會買褶,真心好用(啱我)但係接受唔到咁易壞,如果過保問過佢要成4千蚊整。
咁都幾多問題,我fold4都壞2次,第一次個問題係一開內mon即斷電。第二次就內mon冇畫面。如果咁多唔同問題即係中伏機會都幾大。PS:基本上唔用外mon,多數用開大mon用。
睇嚟我係異類,我今次做返狗了
我反而唔驚後門
我驚出門有異樣眼光
自尊心作祟
鏡頭樣改左
規格一樣
fold 6又係撚狗 oppo vivo又贏
真,好多人都話見到摺痕都話唔想買。我係實際fold 4用家,用GE時候真係唔會覺有條痕響度,反而重同厚先係令我唔想用GE主因。但係講親都比D冇用過GE連仔話見唔到摺痕係自己呃自己,真係冇野好講。
琴日youtube 睇到條片
佢話問咗samsung, 超廣角係有換過, 但係冇講upgrade
變咗乜?
啲網站hands on 都有寫ultra wide 換左sensor

似乎media kit 有講
oppo vivo iqoo 都係同一個老細...
真心唔建議買任何摺機... 邊一間都未算好成熟既野
an機就係咁, in-app data係冇得transfer.
做唔到iphone 咁優秀
對fold 6好失望。。仲要貴左
Fold 4用家
2022年8月買
今年4月打開大mon黑屏,攞咗上朗豪坊三星整,整好攞咗機即晚壞sim卡位,收唔到信號,隔幾日放假再攞去整,第日攞得機,好彩買機嗰陣有買到兩年care+,兩次整都唔洗錢
但好似依家已經改咗政策?話就算買咗care+都要比零件錢去整定係比少啲錢整,如果係咁本身諗住換Fold 6既我,應該唔考慮再用摺機住,大佬我比萬5, 6蚊買部機,有問題仲要care+唔係包哂,要我比錢出黎整咁我放棄摺機算
其實fold5都係咁上下
fold6起碼有個AI畀你玩下
貴左就真係嬲 屌你老母又冇嘢upgrade又加價
然後含淚入手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞