Samsung Fold / fip 討論區 (5)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
因為我打開大mon就黑屏,排線問題,呢個係Fold 4通病,只係遲早發生既問題,之後攞上三星維修,佢一換大mon就一定連埋電同外框一齊換,係一體過,所以我拎機既時候,連本身個鉸位有花既地方都換哂,換句話講,除咗主板無換之外其餘都換哂,差唔多等於新機一樣
最衰教育商店用唔到即減 code
用匯豐卡你買512GB都有8%回贈, 其實都唔算貴
有用匯豐卡8%,, 跟住橫掂部機都預咗用番兩年,,做埋24個月免息分期
其實一啲都唔貴
其實多唔多巴打係用FLIP
女人用多
咩trade in code?點解會加800嘅?
想用而家個flip5轉flip6
flip5冇dual sim同電量之外其他野都冇挑剔
有冇人知samsung trade-in flip5值幾錢
其他仲有換耳機 唔係好鐘意而家個入耳式
但我其實又唔係好想要啲濕鳩贈品
官網個TRADE IN 優惠黎, 有額外$800回贈
後生仔個個用iphone
用S24系都叫唔差,但係都畀人當異類
揸住部大陸機真係唔想拎出街
拎部samsung摺機出嚟對住班iphone撚,即刻型左

利申 用緊S21
上面話大陸機仲勁過三叔既人
有幾多真係用緊大陸機
咁咪直接上官網訂, 好過出去鋪頭個D送埋無用既贈品。
有匯豐信用卡仲有最多10% 回贈, 就算512GB都有8%架
可能連大陸fold 都買唔起

7撚到咁
真係你用飽佢

唔好話摺機,基本上所有大陸直板機都係咁
佢哋唔會理㗎
Samsung 整塊Oled mon佢會做唔到淺摺痕?
人哋計過數個tolerance唔得呀嘛

好似起條天橋咁,係呀你個技術好先進,整到條橋好撚薄,又輕又靚,點知一次塞車,啲車停晒起上面就冧9咗
可能廢事比人話抄 Apple / Samsung /Google
値1750+800額外, 離撚譜
有冇人知fold5/6個相機鏡頭大約等於邊代galazy s機/iphone.
想買部fold當埋電話iPad用,等個袋輕d,不過個鏡頭好似好蒙咁。要帶多部電話出街影下相用就無哂意義。咁我不如帶部細iPad, 加多2/300g iPad 睇野舒服同快咁多。
咁你買部細ipad 算啦
其實純計像數 / 光學zoom , zfold 4/5/6 同 iPhone 14 Pro 同級,係呢度鍾意國產堆料機班人吹到 zFold 鏡頭"好矇"
除咗雙sim真係冇乜動力去換,落舖玩過,裸機上手係唔錯,不過我怕花機,點都會冚過套。其他AI新 function,相信幾個月後都會下放到5。
買得512加埋第二年care+食10%回贈
都係你數口精, 加埋要多2%回贈都好
之前嗰個事先登記到底有咩優惠?都無EMAIL黎嘅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞