Samsung Fold / fip 討論區 (5)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
Fold 6 有冇Case 推介下
Cmhk 客戶價13498 , 算唔算最抵方法入手?
信大家 唔好咁心急
今年銷情差左 應該好快有優惠
呢d 你眼中的阿叔阿嬸係港島班中產,唔會為平左幾百蚊走去買屌米
想問係友和到買可唔可以用埋samsung 個trade in?
fold6連S pen個case, 外mon左邊框成日鬆鬆地, 有冇人遇到同樣問題
所以由今代決定裸號,手感真係無敵
fold 5 裸左2日機 發覺好鬼滑… 好撚危險我都係加返個套

第二朝喺街咔一聲仲以為打開個mon嗰陣大力得滯搞到第二朝已壞
據旺角先達最新的報顯示,Galaxy Z Filp6 港行台機 256GB版為$7,050、512GB 版為$7,900。至於 Galaxy Z Fold6 港行台機 256GB版為$11,850、512GB版為$12,750。

https://www.mobilemagazinehk.com/2024/07/galaxy-z-filp6-z-fold6-7k.html
無人講Pixel fold?
等pixel fold 2再決定買邊部
雖然fold 6 個窄外mon 幾就手
我同你一樣外框左邊好鬆
講PIXEL FOLD咪去PIXEL POST
今代個spen case 面框幼左又厚,好易推郁,我貼左玻璃貼個框有野比佢頂住 + 大力壓實d 個框 d 膠紙位好似就冇乜鬆
你唔怕用用下壞咪去馬
800 蚊又幾抵
呢兩代真係麻麻
個支那機差距越黎越大
幾時先生性 定想做第二個nokia
800蚊壞左都唔心痛
完全唔知咩人先會比幾千蚊買屌米
其實小米個brand係做起咗
啲人用小米/支機可能因為覺得Samsung性價比低/冇誠意/唧牙膏
類似Samsung用家覺得Apple貴/唧牙膏/用到悶咁樣
無港行得台水已經少咗一批人考慮
同埋佢哋唔介意用中國貨
覺得反正都用兩三年都唔係大問題,做乜要買samsung?
差一半價錢就話,差幾百蚊
無錯, 用三星更加值得
之前unpacked 個陣話ig影相會靚d 洗唔洗改setting? 定係一開ig黎影相已經係靚板?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞