Samsung Fold / fip 討論區 (5)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
Fold 4 用一年後會甩膠邊導致唔能夠完全打開

係通病黎,不過同爆mon 漏液程度差好遠囉

摺痕就day 1已經有,唔鍾意真係唔好買
淨係樓上都咁多 咁都叫吹?
通病既意思係3星既通病?邊個牌子係會爆mon 漏液?比啲數據黎望望
唔係黎挑機真係想客觀了解下姐 摺痕我睇過OPPO HONOR 3星 係3星深啲囉 真係比較過有果句講果句咋
我部fold 4 五月時都係咁,未過保, 係CWB專門店擺低一日就有SMS通知去拎, 唔使錢成個內MON 換咗
條摺痕你唔講我都唔記得有存在過
thanks 兩位回覆,
剛剛book 左 星期日去元朗整, 之前2手買返黎,不過有單同有買care+ . 希望唔駛對名 對email
年年換係唔會知部機會壞
我fold 2> fold 5 冇壞過

同事唔代代換,部機兩年就開始甩皮甩骨
咁就死啦
咁貴得一年貨仔
部機兩年就開始甩皮甩骨
=一年貨仔?
強大的理解力
電話一年換一部好正常
其實係未冇換內Mon 貼

我用fold 3 就黎2年
都冇壞過,淨係換過Mon 貼
fold 唔係俾窮人用
冇錢年年換用番 s系
唔係講咩
用緊fold5真係完全冇意欲上fold6
方角唔吸引我
鏡頭真係夠膽死唔upgrade
仲要貴咗
痴撚線公司
真,fold 3換4,外mon大左,唔洗用火龍。
4換5,薄左,都叫勉強俾理由自己換。
鏡頭真係垃圾到癲 夜晚根本影唔到相
有無咁撚差
flip5有無伏,見同6差唔多咁
同S22U比差幾皮
我都係!唯一最吸引就係雙sim。佢昨晚 announce嗰D AI function,又唔知會否下放去 Flip 5都用到。
fold5 用家留名
應該會skip呢代 除左cpu勁左外冇新意
但又想換新機 而家淨係得大陸機同pixel可以揀
我屌
S PEN CASE 值唔值得買?
會唔會好大嚿?
剛剛入坑玩 fold 機 (fold 5), 請問大家有咩 apps 推薦玩?
比如漫畫, 電子書果D
如果依家4000買倒Flip 5就OK

機背變由普通鏡面玻璃變霧面玻璃
條邊都變霧面
兩個鏡頭個外圈跟返機身顏色

SOC 由8g2 變8g3
Ram 由8GB加到12GB
電由3700 加到4000
相機由S20 S21 個主鏡升到S22 S23 S24個主鏡

Ultrawide鏡/內外MON都冇變
模擬器
USB Camera Pro +capture card =手機當外置mon用

漫畫/讀書app既話應該求其揀都得
256GB 肯定四千有找!我都係4月喺旋轉買部2手,都係$3600,仲要原機主三月尾買,新到都全新冇分別。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞