Samsung Fold / fip 討論區 (5)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
無線差叉住用其實都係會熱d
錫住部機 試下插線啦唯有
你咁既情況真係唔好換
怕你換完都係會熱

100F`聽見都覺得熱
先唔講個外mon 已經係缺點
佢依家係最新一代摺機
但人地大陸機既硬件全部比你優勝
你仲要個價錢貴人地20-30%
你個鏡頭比人罵左幾年 都可以三代不變
利申由s2用到依家 到想用摺機 最後選擇左oppo
12G 唔夠用
其實用咩電話都好睇個人好唔好彩
用緊fold 4 一出就已經買 咁耐以嚟完全冇問題 冇壞過
一路用開android機 例如sony,,偶爾都會有啲問題
反而fold 4係我用過咁耐以嚟體驗最好最smooth嘅一款

前日已經上官網訂咗fold 6 512gb
上網見到好多人都話好貴 又話用大陸機仲好
咁我就放心了 起碼少啲同人撞機
除左薄外體重其實同fold 6一樣重
相信下次特價先會多人入手,佢送音樂相架完全係今次勸退最大原因之一。

拎完返黎成舊野又哂位,放出去都唔知有冇人要。而家仲要比三叔當係優惠咁「啦!呢個成3千幾蚊咖,所以部電話好抵咖」
我覺得佢送嗰啲贈品都幾多喎
當然有冇用就見人見智

>65W快充旅行充電器 (三頭充)
>Galaxy AI 廣東話潮語環保盒套裝
>無線閃充雙充電板
>音樂相架

>自選: Galaxy SmartTag2 (4盒裝)
個音樂相架仲要自己print相放上去,low tech到
係多但有冇用真係見仁見智
講起個環保盒,最懷疑佢無諗過用fold既客戶群會唔會用個環保盒。

雖然可能真係有人會買萬幾蚊既機都仲會帶飯既
認真,有個mon都gur d
琴日去睇實物個質地仲要有d柒
入完cs比果個trade in code撳繼續完全冇反應
改一個字又唔會話你錯code
但入細階或者入少一個字又識話你錯
唔使入 Trade-in code 㗎喎,最尾會自動加 $800
好似會多200?
我尋日同佢野佢主動問我要唔要
入完cs比果個trade in code撳繼續完全冇反應
改一個字又唔會話你錯code
但入細階或者入少一個字又識話你錯
唔使入 Trade-in code 㗎喎,最尾會自動加 $800
好似會多200?
我尋日佢野佢主動問我要唔要
多 $200 唔係 Galaxy Credit 咩
唔知喎
佢問我要唔要就緊係要, 不過佢冇話我知有咩多
ok, 原來唔係入trade in果到
係要入比錢果到, 減多300蚊
你放心,嗰班窮撚根本從來都用唔起fold
通常話咩fold廢 無用個d 都係買唔起fold個d人
佢地通常再加句oppo honor vivo d fold 幾輕相機幾好,
可能佢地對個os 係冇要求,我以前都用過紅米小米真係做副機都頂唔撚順,話咩有50mp 相機影出來仲 kam 過部 10mp iPhone,再加會收whatsapp 冇通知呢d 低級錯誤,根住又話要裝隻 google cam,要裝咩patch 先正常,又要做d 乜先慳電...

我淨係想買部電話嚟用,唔係比部電話玩
大陸機個款咁撚老土又7
點拎得上手
cls
啊叔用都無咩
後生仔點用呀大陸
咁就好了
我睇啲人講到以為大陸機真係咁好
黃 我覺得係今次no.1顏色

而家部部都係咁樣,好似後面生個腫瘤咁,見倒都唔開胃,真係得班冇品味油頭毒撚同大叔先唔介意
有冇多啲優惠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞