Samsung Fold / fip 討論區 (5)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
公道d 講佢呢代 iPad Pro 冇撚狗。不過好很貴之嘛
其實Apple 出摺機開價萬七, d App 內mon 直接用 iPad mini mode 就大把人狗衝,最多只會食左 iPhone + iPad mini 個少部份市場,其實對大 iPad 冇乜影響

我覺得反而似係 Apple care 搞到Apple 唔出摺機,摺機可以無限換佢一定破產,改條款又一定比人屌到上天,所以佢會等d 摺襟用程度同普通機一樣先會出

同埋Apple 未必肯跪轉番touch id,face id 組嘢咁大摺機用都好麻煩

到乜都 ready 可能個market 又唔知新興d 乜
有無巴打舖頭訂咗?
我仲未收到攞貨通知
Smartone 訂左淨機+Galaxy Watch ultra聽日拎得
喺痴撚線到訂咗
收到WhatsApp
但話贈品未到齊
我 EDU 訂,已出貨,但係順豐 number 乜都冇
Tracking 又冇,通知又冇
我喺中環嗰間訂咗,影都無
中環***?
希望聽日有消息
係呀
以為佢係自己做,點知開張單出嚟係中原嘅
今朝打去問過分期問題
佢話d機未見影
即係其實根本 7 月 19 號係冇咁多貨派,就咪鬼揀聽日派貨啦
網店又係冇影,平時呢啲時間已經到咗青衣集散中心,而家都係影都冇
好多人話網上訂已經收到sf通知
我就第一場試玩會直接訂
理論上應該算最早個批
應該會24號直接買fold 6現貨,想問下今年買機係咪會送前mon貼? 我上年買fold 5 時有跟兩張
噉官網就唔好顯示已出貨啦,誤導消費者
喺官網訂咗咁多次機,今次係安排最差嘅一次
又要打嚟催人訂,又冇貨畀人
好多時上網訂都無walkin 咁快
邊關事,又唔見之前 S23 Ultra / S24 Ultra 有遲,兩部都係 DAY 1 同街外同步收貨

tracking status 有郁
13號晚凌晨訂,無用畫框code
黑色256gb
可能有影響
我諗細摺買三星穩陣
佢d ui 都行得幾好
moto 都有出
好似有部用8g3
但我唔知佢個os 寫得好唔好
同埋case 應該都幾難買
但如果我用細摺機我想祼機
就係貪佢細先易放衫袋
airside訂左今日攞得
凌晨sf app有顯示
應該今日到
前晚好夜先訂,依家已到屋企附近
啱啱SF上埋門
開箱
收工即刻去拎貨
第一次用摺機 好撚興奮
請問個畫框code點有? 有冇人唔要可以送比我?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞