Samsung Fold / fip 討論區 (5)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
歡迎繼續討論交流
有無人分享下有咩高級玩法
點解華為咁勁
其他大6廠無咁薄都至少有個正常外mon
三叔仲係on99咁 六代都唔改進下

年年都期待佢比番個正常外mon黎
期待
4代等緊6代
搞掂左電池先有得偷薄
佢連摺疊都未做到
用緊s23 ult, 諗住轉Flod 6好冇?
同你一樣諗緊 但追完post後發覺大家嘅睇法都一致
[不了]
on9 用左成年都無佢講既問題
佢用黎做攝影機? 定係做黎做電腦?
據傳fold6係用22:9外mon
可摸耳畀番個正常少少起碼21:9嘅mon我
買人哋嘅電池技術或者同人哋定製好難咩,明知自己嘅電池技術唔掂就唔好咁執著啦
你知唔知Honor 兩代摺機都壞mon 壞到九彩?

一代部部壞,二代話解決左,結果又係壞

三代又出喇,唔知係咪真係解決左呢?

強烈建議你轉會過去享受下
大陸摺機黎計 honor 小米都好伏
反而oppo vivo唔差
就快要脫離FOLD 既懷抱
出多幾代再番黎
點解既?
每8個月壞1次mon
幾好用都無法啦 唔洗錢都要浪費時間去整
又要每次大backup, 銀行, 8達通次次都要搞過, 頂唔順
大家過左行保,有咩地方可以維修fold機?新機就出緊,但舊機都繼續用
你用邊部? 我未有問題,你咁講有d驚
Vivo又點計? 5700mah電
同埋點honor壞mon法 有冇數據睇下 我覺得有小小偏見
部fold 4 今朝都好地地 , lunch 果陣開內屏就突然無畫面。

有無人試過咁樣整大概要幾錢?

謝謝
honor 點壞法?

連香討班愛國友都話
一代壞係必然,二代壞係偶然

最痴線係代理唔負責

我就唔敢用喇,你想用咪用囉
FOLD4, 應該上年9月左右我已經換過次
先係內MON 有泡, 之後開唔哂, 黑埋屏,
銅記換唔洗錢(有SAMSUNG CARE)
個時D人話用得少個內MON 所以咁
換完內MON 使用率大升諗住唔好再有咩事
但今年6月中又係開始起左保護貼有泡,
7月2日內MON 有黑點,開多幾次愈黎愈大
7月3日拎去拎左去MK整,佢話個MON又係開唔哂
都係落SAMSUNG CARE整, 暫時話唔洗錢

真係搞唔掂摺機技術未夠班
睇你幾時買, 個CARE 好似保法唔同左
BTW 有CARE 去三星整最多千幾蚊
3星啲摺機就真係未聽過無事仲要用幾個月條摺痕已經唔想再打開黎用

Vivo有啲興趣不過無港行 honor就唔太鍾意
吹大d,我用足3代,無壞過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞