Samsung Fold / fip 討論區 (5)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
個鏡頭唔夠做,用緊iphone 13 無咩誘因
好彩冇用
唔知都市傳聞既fold6 ultra係真定假
電子野緊係有新買新, fold 6官網用HSBC 卡買仲有最多10%回贈
apple 出摺機了

據The Information:蘋果正在研發一款可折疊的iPhone,預計最早將在2026年發佈。
仲要鏡頭要 Z Fold6 同一 set
你話係同 S24 Ultra 一樣,冇咗 3x / 5x 長焦是但一粒都講得過去,因為 S24 Ultra 粒 3x 底 (1/3.52 吋) 係大過 Z Fold6 粒 3x (1/3.94 吋)
i 大出得 po,應該真嘅,又被割韭菜
2027 出就差唔多
呢段時間佢等更多人接受摺機
佢搞得掂摺痕佢就贏了

我希望佢聽歌聲再好d
而家d 三星機flagship用藍芽聽歌d 聲 明顯好過iphone
(2024 希望唔好有個d 咩要靚聲聽有線
我對846都封塵了)
依加點樣買fold 6 最平
啱啱過左預訂優惠係最貴既

等下轉promo / 跌價啦
等下 實多死貨迫住減
咁差咩
佢想姐,
今代評價比上兩代都好, 其實一拎上手比較就已經覺得好好多
多死貨咪仲好 咁先迫到佢減價做promo 想買機又可以平啲入手
小米出埋之後 大把人覺得三叔今年定價太貴

利申: 用緊tab s9u 唔使屌我小米打手
用緊iphone13但好想換flip6
以前用過第一代flip但係嘟八達通嘟好撚耐所以又換返apple野。。。
轉唔轉機好呀!
等下先遲啲會插水
flip6連無線android auto仲係易過熱
依加開左個效能設定檔做 輕度 睇下會唔會改善左先
以為有vc之後唔會再過熱
我部機都成日會微熱 但係S23U又唔會
係咪本身散熱都係爭啲?
佢吹到部flip6 係s23u既150%
屌米個定價 真係那來的自信
可能講緊個熱度
呃啲師奶阿叔 見到比三叔平已經好抵
從來未見過廢老用摺機
港島區經常見到呀嬸呀叔用fold4/5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞