Samsung Fold / fip 討論區 (5)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
好想買, 但因為相機, 縮返
8000貴啦叫 我全新買7200 都係享受緊
係,睇到屌米部細摺都幾吸引,價錢上亦相對合理,但QC 問題始終係concern,而且 HyperOS 仲係畀人屌好多bug。雖然屌米港版畀夠兩年保養,但如果Flip6 減到咁上吓價位,心入面都係會prefer Flip6 多啲
我Fold 5錫住用,日日抹塵,
開住mon充電,冇撞浸,
琴晚內mon出左光劍,
冇買Care+就自己睇路
加多咗一年
其實都唔知自己下年忍唔忍到手唔換機
其實又唔算太差
係三叔機啲相影出嚟味精太濃
琴晚見到google出pixel 9 fold,想入手,放fold 5

唔知仲有無4000蚊
carousell 放咗佢應該唔止4000
上代Pixel Fold 畀人屌到反艇,今代建議睇定啲先
會睇埋評測先買 因為水貨無保養 上一代已經想買 但因為無保養卻步
所以先買fold5
唔係咁化學呀
我都有Pixel Fold,摺機軟件體驗唔夠成熟,多工差過三叔,同埋 google d ai 功能香港都唔會用倒,又要root 機先用倒 5g

除左對Pixel 大愛同j 鏡頭之外我完全唔建議買
Tachiyomi
carosell 不過有單全新未開
張單仲要係今年六月尾買
用緊S22 Ultra , 好滿意相機質素。 原本諗住Fold 6 點都著墨一下。 因為日常都多影相,俾過萬仲要影相差咗, 轉 Fold 6 過唔到心理關口
睇spec 都知fold 系相機就係S系細機果組
而flip 可以當係A55級數
係好靚,但接受唔到4 5 6用3代一樣相機。
s22u都舊,換可以的
用耐左你會好少再用內mon
flip 咁貴?fold得5千幾
唔明點解得 Flip 有價格保證
S22 Ultra 又冇
得 $1,700,攞去 trade-in 又畀人撚狗
最想知電量如何
但只係出左一日
都唔會有人答到
4400咪同fold5時間差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞