True Wireless真無線耳機討論 (77)

703 回覆
2 Like 3 Dislike
心動不如行動,換耳膠有時好似換咗耳機咁但係平好多,將來又可以重用
有冇巴打用緊 devialet gemini 2?
覺得點?降噪表現如何?搭鐵,搭巴士隔到幾多成?
我早兩日都15/20 sony定bose好,今日經過海港城試多次qc ultra即刻扑鎚,而家有discount $1898
akg n5 & dg2 雙持緊,akg n5肯定完爆所有非棍狀嘅tws,通話同自己錄音無投訴,背景噪音過濾得好徹底,佢仲有個private talk模式比你摘一邊耳機落黎靜靜傾
用緊,好意外dg2會變成地上最強anc tws(xm5呢啲靠foam拉高pni唔計),隔音程度比我之前用開嘅bose qc2更強,但主要問題係續航同藍牙訊號有啲差,唔知係咪我呢對機皇 測試多一個禮拜都係咁就返修算
我2代都好覺,唔知係咩問題,搭小巴un一un就爆音,airpods 2 pro好似都有呢個問題,但我目前戴akg n5又無呢個情況
海港城邊間咁平
bose專門店
thx
sor想問多句係咪QC ultra over-ear?
qc ultra earbuds
真係永不再錄用sony
之前對xm4真係對我買過黎講
係最貴又係最廢既耳機
唔講粒廢電
淨係成日斷線已經夠on 9(已set連接優先)
同埋我耳窿都唔算細
但都帶到耳仔痛搞到成日頭赤赤
今日終於換左其他牌子真係脫苦海
仲以為over-ear平到咁
隻隻都咁大問題 有無邊隻有hi res 又穩陣
續航同藍牙訊號有幾差?好易斷線?
dg2 anc 最強有無source?
續航對比akg n5同buds+當然算差 大約4個鐘左右掛
勁容易窒,無用過xm5對比唔到,但易窒過bose, buds系列,感覺同我以前用sabbat x12 ultra呢個級別一樣咁容易窒
咁都係用返az80算,對嘢成三千幾蚊,但差成咁
akg n5 點?
想問吓有冇人用過呢一款耳機?
本人係重低音bass撚
聽聞呢款耳機係出名重bass
唔知會唔會適合我呢?
搭車真係好靜
真係好可惜,如果全室內用應該perfect。過兩日搵devialet維修睇下點
六邊形戰士,但我懷疑有bug,佢個音量離奇地低,而且中高頻好似12k hz附近會更低,無論任何人做in app嘅hearing test都會話12k hz要增強,我睇下放假再研究下佢manual
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞