True Wireless真無線耳機討論 (77)

703 回覆
2 Like 3 Dislike
XM4極少用一年已經收左皮
只要係aptx開頭既解碼, 連線一般都會好過LDAC
LDAC嚴格黎講只係唔洗課金既舊時代高音質解碼
所以三星機得LDAC同免費既"aptx"
要比錢既"aptx adaptive"已經有LDAC級音質但冇咁易斷線
用緊三叔機嘅我一直都1516,下隻TWS應該買隻LDAC定買aptX adaptive但係只行到基本aptX
真係窄洗啲,諗緊要唔要買多對spare好(本身已有buds 2 pro & buds FE但好唔滿意),唔知買buds 3 pro好定akg n5好。呢度有無人用akg n5 hybrid?我見佢有藍牙& 2.4g,唔知兩種連線係咪都穩定
ECT 食水深到
友情價 兩隻一齊買都唔夠一隻Sorry 黎
雖然我唔係用黎聽歌
我反而係右邊
有冇人對technics會有一邊有雜音少少吱吱聲,唔知係降噪問題定咩問題
LDAC 唔洗諗
我用SAMSUNG S24+ LDAC都唔窒...
你SET到佢自己轉頻就得 330 660 990 自己跳
同埋耳機同手機中間唔好有D咩阻礙D訊號

之前有個測試兩部手機疊埋一齊,耳機都會係咁斷
LDAC 唔洗諗 <- 意思係一定用LDAC
左邊一陣就跌去10%, 右邊仲有98%
右邊滿電用十幾分鐘就無電
新玩具
呢隻有咩特别?
咸濕耳機
自己去YouTube 搵下ASMR 音源 再用耳塞聽下就知咩效果 開喇叭係無用
等你報告試後感
不過唔知係咪算好彩,用緊隻Nuarl N6 Pro2只行到aptX都大部分時間穩定,係某d位先有機會窒
頭先係公司用電腦公司聽
嚇到我瀨屎 以為自己開左Speaker
幾舊水 對音質無咩要求(雖然我唔會對藍芽有咩期望) 買黎玩下都抵
番屋企用DAP先慢慢玩
用DAP唔買E500?
呢隻我想買パトラ版本
不過佢鳩咁撚大舊側睡壓住耳好唔撚舒服
點樣聽住ASMR女王一路J一路瞓呀
有冇清有用過sleeping bubs?呢排諗住出隻soundcore sleeping a20瞓覺聽歌
聽歌如何
aptx 好似行得300幾kbps
aptX Adaptive 好似行到600幾
LDAC 330 660 990

如果剩係連到aptx 當然會穩定, 但應該發揮唔哂隻耳機
pi7 s2同az80大家覺得邊隻好啲,有冇兩個都用過嘅清講下,多謝哂回覆先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞