True Wireless真無線耳機討論 (77)

986 回覆
2 Like 4 Dislike
想問pi8 連左盒睇youtube有delay係咪正常?
想問有冇成日斷
出旺角再試下 我好少插盒聽
有冇巴打隻az80個叉電盒充唔到電 充極都係黃燈
隻prel pro左邊隻耳機無啦啦死咗
差唔到電
用緊隻galaxy buds pro(我用iPhone),想升級音質同降噪,仲有想電池充一次可以用耐啲,筆直2500有冇推薦?

考慮緊頭戴式嘅px7 s2e,聲音同降噪我都覺得ok,(wh-1000xm5試過覺得人聲比較冇咁出)但因為未用過頭戴式驚焗,而az80又未試過,px7 s2e同az80呢兩款,頭戴同入耳式講音質係咪真係差好遠?值唔值得為咗音質而焗住隻耳?
真係,日日比連線斷線搞到炆
no az80
斷得好勁
用ldac果啲都係垃圾黎
兩個月冇睇呢個post睇返竟然有人話xm5好......
重申xm5唔好惦
體驗非常差

三星pro 3 有冇cing分享下?
我用az80算少斷,
但而家整緊,
用返後備mtw2斷得多好多
而且個anc聽返轉頭真係接受唔到
見dma 有平就入左對az80. 用過上代 az70 俾個仆街充電盒玩殘, 希望呢代生性
2080都平?
而家市價唔係千八到咩
等巴打再分享
由pi7 用到pi7s2
都對佢無連接無期望
但聲真係好岩自己
試過係觀塘廣場聽一首歌有6-7成時間都係斷緊
有冇買左gemini 2既ching用咩耳膠
無咩問題 都ok
請問Bose QuietComfort Ultra 評價點?
主要都係用嚟聽youtube(清談節目同新聞)
想要隔音降噪好(公司有條友講嘢打字好大聲,想隔一隔佢啲聲)
gemini 2日馬85折緊
係咪就黎出新款
一出就已經8折啦
同問

如果 要anc 同埋 「唔易壞」考慮優先的話,有咩選擇?

*唔易壞即係唔想過咗保養期就即壞
各位師兄想問一問真無線耳機成日窒吓窒吓係唔係通病?

我早幾日買Accentum TW返嚟已經窒到傻(逢過馬路或者經過交通燈,仲有有時候行街都會間唔時窒一兩下),去返舖頭換過第二隻俾我又係咁樣。

今日上尖沙咀B&W 試PI6 覺得個聲唔錯就入咗手(以為有藍牙5.4就會好過我之前嗰隻),點知返去試完又係過馬路同紅綠燈窒。究竟係我好彩定係逢係藍牙耳機都有呢啲情況,睇係多定少?
用LDAC晶片?
你用緊咩手機,用咩藍牙codec?
iPhone
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞