True Wireless真無線耳機討論 (77)

986 回覆
2 Like 4 Dislike
PI5 S2通話like shit
On9先會用EGO 啲代工廠仔垃圾貨
呢條野$10都俾多佢傻尻
我對Nuarl N6 Pro2用咗2年幾,個盒最花嘅位其實係我用手指公開盒嘅位(盒上半,前面偏右少少)
等報告,我隻xm4年頭換完電而家又黎料
你話有問題先話,電量差左點都會係差左既,再拎去比人檢查,但係你去豐澤問下係佢收去檢定係自己拎上代理維修部出檢查證書
我都諗左好耐az80定n5,但最尾覺得az80比較大隻唔係好fit我隻耳所以揀左n5
後尾用左半個月有多,提示音係英文黎,app好似都有得set

n5 啲聲會似一個迷你concert,分離度幾好,男聲幾好,但女聲就冇咁甜,但我用左咁耐都唔覺D人講有齒音問題。

az80就啲聲貼耳d,女聲甜d。主要係風格唔同。但個樣就靚仔少少

app既功能n5會多啲,尤其voice call既function,不過有少少bug有時要重新開過個app。但n5而家$1500有找加埋有埋個dongle,可以話冇對手。
街有得買味
其實iPhone係咪用airpod pro已經夠?同價位耳機嚟講
ANS、傾電話都算可接受水平 又無codec玩
啲人話好易斷線,係咪真?
點睇GOOGLE buds pro 2
有無人有研究呢隻
an機 通話最好既 係咪samsung bud 2? 唔要求聽歌音質
有幾好。
iPhone好似都係最夾AirPod
相反AN狗是否不應考慮AIRPODS?
利申: AN狗
android大把選擇揀使鬼買AirPods咩
或者應該咁問, 咩原因考慮airpods?
功能 ? 價錢? 音質?
AN 機無 AAC
然後唔同牌子有 APTX, 有 LDAC

可以 driver / 調音 / codec 優先
有排都未輪到 信仰 優先囉
見Pod4 新出,APPLE野二手保值
通話好,入唔入耳無咩所謂
降噪對我都唔重要

我之前用XM4一年就壞電唔想再用SONY野
諗緊PIXEL BUDS PRO2
apple 啲幾千蚊既 gadget 就話保值啫

一對千幾既 TWS,
用兩年, 咩價值都 wear out 晒
apple device 可能會保值d, 但airpods 呢d 就真係未必
淨係睇出完airpods pro 2, 一堆平價2手pro, 仲要考慮一對高仿品
而且千零蚊對, 保值極當一年後仲值900? 都係個百零蚊

airpods 都可以過一年就壞, 無guarantee
如果你concern 保養, 不如買applecare+ ,
但又咁計, 千零蚊入手, ac+二百幾, 到時換一邊又二百幾, 都去一半價錢又有
多謝分析
乖乖地歸隊買PIXEL算
壞唔壞真係無人知
xm4邊個諗過咁鑊, mtw點會諗到2代都係咁
apple 好處係售後,生態圈完善啲
但如果你係android, 不如揀隻自己岩用的好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞