True Wireless真無線耳機討論 (77)

703 回覆
2 Like 3 Dislike
想請教下深水埗有冇鋪頭可以試到機
我諗星際同灣仔電腦城好多間都比你試 e.g. DMA,Let's Go,Five 1,金聲
ag cotsubu?
Nuarl mini 3?
黃金我見有間叫SSP好似有好多耳機,位置喺地下豐澤再轉角
想問下新買隻prestige
戴入啲反而會細聲左
係唔係耳壓問題
唔用佢耳膠換耳棉會唔會解決到
用左半年唔拎去整?
定係水貨?
係price訂 應該係水貨
佢有寫平行入口定係行貨架wo
低音唔驚艷 拎住銀紙試都買唔落手 。
兩隻都用過 一定係Mystique
睇左好多資料。好似隻隻都多人屌
全部都講到好誇張
又話聽一首歌斷幾十次
呢到係咁只睇啲講咩情況會斷嘅comment 就得
例如pi7 一代好多人屌佢connection唔穩定,後尾見到有位師兄講只係當經過啲重干擾嘅地方先會突然冇一秒聲,成日加埋三次都未必有。平時多人,撘車呢啲情況都冇事。
我就係想買呢個pi7,
越睇越驚, 講到一文不值咁
所以都係想搵個地方親身試吓
不過我相信應該唔會親身試到嗰啲問題出嚟
所以其實都係試吓個佩戴感覺
同埋聽落去嘅感覺為主
佢依家個價位係有線都做唔到咁靚聲
一圈二鐵調音黎講一定唔係最靚,但勝在夠balance ,eq都唔使點較已經啱聽所有嘢。

一代最煩係開anc後粒電得兩個鐘貨仔,依家二代好好多。

斷線問題一定比起啲人講嘅冇咁嚴重,至少我用兩年都冇覺得影響我體驗,二代連線又進步埋,唔使太驚。
想請問下,有冇壞過?同埋售後維修服務好唔好?
冇壞過(除咗琴日自己on9放落洗衣機
所以答你唔到售後係點
PENTACONN COREIR 同Eletech Baroque TWS 都岩呀

其實網上賣 耳膠果D都介紹有介紹耳膠直徑, 度下耳機直徑就睇到邊款用到
jaben ,LET'SGO 都多款
D鋪有得試架...
試下都未必會買... D聲...
感謝解答, 聽落冇想像中咁易壞,可以一戰
咁巴打 打算買返邊隻?
用緊Aviot TE-ZX1 無咩野...
都要睇埋你部機個藍芽同耳機夾唔夾, 中間有無野干擾架...
諗緊pi7 s2 or amazon 買fokus mystique
但係差成千蚊

真係唔易壞,我重要跌過石屎地幾次。
咁 TE-ZX1 耳機直徑係幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞